‘Everyday style’ op zijn Zweeds

‘Everyday style’ van Lotta Jansdotter is een Engelstalig boek met fotografie van Jenny Hallengren. Het is een boek dat gaat over accessoires, styling en inspiratie en het bevat acht naaipatronen. Het boek is niet alleen voor mensen die van zelfmaakmode houden, maar ook voor mensen die van een simpele en eerlijke (levens-)stijl houden.

Lotta Jansdotter

Lotta Jansdotter is een Zweedse ontwerpster en stijl-icoon. Ze is woonachtig in Brooklyn, New York maar reist de hele wereld over voor haar designs en inspiratie. Haar ontwerpen gaan niet alleen over kleding maar zij ontwerpt ook huishoudtextiel, briefpapier en servies. Zij heeft al meerdere boeken op haar naam staan en is vooral in Zweden en Amerika heel populair. ‘Everyday style’ is haar eerste boek met naaipatronen voor kleding.

‘Everyday style’ voor alle leeftijden

Bladerend door het boek valt het vooral op dat er niet wordt gewerkt met fashion-modellen maar uitsluitend met ‘gewone mensen’ van alle leeftijden. Lotta poseert zelf en de andere mensen zijn vrienden en familie. De fotografie is erg mooi en heeft een eigen stijl. Het ziet er allemaal erg ongedwongen uit en vooral haalbaar qua stijl voor iedereen. De sfeervolle foto’s geven de vier seizoenen weer en zijn gemaakt in plaatsen als Aland (Finland), India, Mexico, Brooklyn (USA) en Stockholm.

De naaipatronen en de casual stijl

De naaipatronen zijn eenvoudig en ook geschikt voor beginners. Mocht je altijd al zelf kleding willen maken, maar het niet durven, dan is dit boek een mooi opstapje. De instructies, achter in het boek, worden duidelijk aangegeven met tekeningen, tekst en schema’s. Je zult de naaipatronen wel op patroonpapier moeten overnemen vanaf een radarblad, maar op zich is deze ‘puzzel’ ook te doen voor beginners. Daarnaast wordt er vooral gewerkt met gemakkelijke stoffen die prettig meewerken tijdens het knippen en naaien. Het zijn geen ingewikkelde stoffen of rekbare/elastische stoffen maar voornamelijk wol, linnen, canvas en katoen.

De naaipatronen zijn:

  • een wijde rechte midi-rok
  • een rechte jurk zonder mouwen
  • een korte of lange casual broek
  • een jas met raglanmouwen
  • een tuniek of kaftan
  • een tas met ronde hoeken
  • een cross-body tas
  • een hele grote tas
  • een yoga tas

In het boek vind je ook nog ideeën en patronen voor sjaals, armbandjes, patchwork sjaals, pompoms voor kindermutsen en kettingen.

Niet alleen voor crea-bea’s

Het boek is een ‘must-have’ voor diegenen die de snelle, heersende modetrends een beetje zat zijn. Het motto in dit boek is dit boek is namelijk vooral: draag of maak vooral wat je zelf wilt en kies je eigen unieke en duurzame stijl. Deze stijl is vooral sober qua vormen, comfortabel en casual. Daarnaast is de stijl zo vrolijk, kleurrijk of juist sober als je zelf wilt door jouw keuze van kleuren en designs van de stoffen. Lotta toont dezelfde kleding bijvoorbeeld in vrolijke prints maar ook in effen grijze kleuren. Dit geeft het kledingstuk een totaal andere uitstraling.

De voorkant van het boek zegt eigenlijk al alles: we zien een vrouw in een lange, groen/geel/witte jurk. Deze jurk is sober en ongedwongen qua stijl maar tegelijkertijd ook mooi en sierlijk. En bovendien is deze jurk makkelijk om zelf te maken!

Meer boeken voor crea-bea’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *