Molly en het kattencafé

Molly en het kattencafe

De feelgoodroman ‘Molly en het kattencafé’ is echt het ultieme boek voor kattenliefhebbers. Waarom? Omdat de cyperse kat Molly je meeneemt op haar avonturen nadat ze besloten heeft weg te lopen van haar vreselijke nieuwe thuis.

Molly en het kattencafé

Nadat Molly haar baasje Margery opgenomen is in een verpleeghuis, verhuist Molly naar een huis met drie katten hatende honden. Vanaf dat moment is het echt dagelijks overleven en hopen dat ze veilig op de kast kan springen zonder dat de honden haar te pakken krijgen.

Al snel weet Molly het zeker: dit is geen leven. Daarom besluit ze er vandoor te gaan. Vol goede moed start ze aan de lange tocht richting de stad. Niet wetende waar ze terecht zal komen en welke gevaren er zijn.

Eenmaal in de stad aangekomen, ontdekt ze dat in elke straat een ‘opperkat’ woont waar je maar beter uit de buurt kunt blijven. Na verschillende straatgevechten en angstige momenten ontmoet ze kat Jasper. De meest vriendelijkste straatkat die er bestaat.

Kattenroman

Debbie en haar café

Jasper woont in de straat vlakbij het café van Debbie. Een gescheiden moeder van een opstandige puberdochter. Wanneer Debbie Molly in de straat ontdekt, ontfermt ze zich over haar en mag Molly bij haar wonen.

Nieuwe toekomst voor Molly ‘en Debbie

Terwijl Debbie met veel moeite haar café draaiende weet te houden, voelt Molly zicht steeds beter thuis in haar nieuwe huis. Het liefste ligt Molly de hele dag op haar kussen in de vensterbank van het café te dutten. Tussendoor een praatje maken met straatkat Jasper om vervolgens de dag af te sluiten in de gezellige huiskamer van Debbie boven het café. Beter kan het niet worden, toch?

Een roman voor kattenliefhebbers

Molly en het kattencafé is echt een heerlijke roman voor echte kattenliefhebbers. Het boek leest makkelijk, heeft humor, gaat over liefde, vriendschap, thuiskomen en vooral niet te vergeten: het gaat over katten!

feelgoodroman over katten

Verhaal verteld vanuit kat Molly

Als lezer word je meegenomen in het leven van Molly doordat het verhaal vanuit Molly zelf wordt verteld. En dat is echt prachtig om te lezen! Je ‘leert’ hoe katten denken, voelen en hoe ze naar mensen kijken… Een verrassend perspectief waardoor het verhaal nog leuker wordt!

Molly en het kattencafe van Melissa Daley

Auteur Melissa Daley heeft met dit heerlijke kattenverhaal een prachtige roman geschreven waar je blij van wordt. Het verrassende einde van deze feelgoodroman voor kattenliefhebbers is zo mooi geschreven waardoor je eigenlijk geen afscheid van Molly wilt nemen.

En gelukkig hoeft dat ook niet. Want in het tweede deel van deze boekenserie lees je hoe het verder gaat met Molly en Debbie. Lukt het Molly om echt gelukkig te blijven bij Debbie thuis?

Alle katten-liefhebbers opgelet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *