Het negende huis

Ninth house cover

Leigh Bardugo is vooral bekend om haar Grisha-serie, of Grishaverse voor de fans. Een young adult-serie die nu ook verfilmd is door Netflix. Maar daar zal ik het vandaag niet over hebben. Ze heeft veel meer geschreven dan “Shadow and bone” (Schim en schaduw) en “Six of crows” (List en leugens), zoals “Ninth house” (Het negende huis) een fantasy/mysterie voor volwassenen.

“Ninth house” gaat over de geheime genootschappen van Yale met een vleugje magie en moord. Galaxy, Alex Stern ziet vanaf dat ze jong is al geesten. Dit zorgt voor veel mentale problemen, want wie ziet er nu geesten?

Ground Zero

Nadat alles misgaat in Ground zero wordt er een nieuwe start beloofd aan Alex. Ze mag bij Yale komen studeren met als enige conditie dat ze bij Lethe aan de slag gaat. De geheime genootschappen van Yale werken met magie en Lethe moet dit in de gaten houden. Darlington moet haar begeleiden… totdat Darlington er niet meer is… 

Vermissing, moord en magie

De lezers weten niet wat er met Darlington is gebeurd. Er zijn meerdere verhaallijnen voor verschillende tijden die we in elkaar proberen te passen wat is er gebeurd met Alex en Darlington. Wie heeft Tara vermoord?

Het negende huis – Goed verhaal

Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, maar ik heb er toch onwijs veel van genoten. Moord, magie, een eigenwijze (en sterke) hoofdpersoon zijn toch goede ingrediënten/formule voor een goed verhaal. Het tweede deel komt in januari! (Voor sommige die gevoelig zijn voor heftige onderwerpen, kijk even naar de trigger warnings)

Nederlandse vertaling door Maren Mostert

PS. deel twee “Hell bent” komt in januari 2023!

Meer fantasy boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *