‘Things in jars’ is Dickens met een vleugje fantasy

‘Things in jars’ is een roman waar je moeilijk een stempel op kan drukken. Is het een liefdesverhaal, een thriller, een historische roman of toch een fantasy? Dit prachtige boek van Jess Kidd bevat het namelijk allemaal. Laat je meenemen in het Victoriaanse Engeland van detective Bridie Devine.

Hoofdpersonage detective Bridie Devine heeft een belangrijke zaak, namelijk het vinden van de ontvoerde Christabel Berwick. Is Christabel een doodgewoon meisje of heeft ze geheime bovennatuurlijke krachten? Bridie gaat op onderzoek uit. Dit doet zij samen met haar vriendin Cora en haar spookvriend Ruby, want Ruby is een overleden boxer met tattoeages die bewegen.

“This woman is made of boot polish and pipe smoke, clean cloth and the north wind.”

Engeland en Ierland

We krijgen een goed beeld van deze sterke, pijprokende vrouw die voor niemand uitwijkt. Alhoewel het verhaal in Victoriaans Londen afspeelt, komt Bridie zelf uit Ierland. Hier is ze als wees opgegroeid. Ze heeft bovendien bij haar leermeester alles geleerd op het gebied van natuurwetenschappen. Als lezer leer je ook dus meer over haar geschiedenis en snap je haar karakter beter.

“You’re a mystery, Bridie, a wild dark tornado of mind – just like my corvids.”

Historische roman

In een prachtige schrijfstijl worden de sombere dagen in de 19e eeuw beschreven, waarin we Dickens een beetje kunnen herkennen. Een verhaal waar de realiteit langzaam vervaagt en de legendes het overnemen. Het verhaal is historisch, hier en daar spannend en verovert gewoon je hart.

Things in jars’ is het perfecte boek voor iedereen die van historische romans houdt met een extra vleugje fantasy.

Meer historische romans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *