Heino de piraat

Heino de piraat en de drie wijze wensen’ is geschreven door Marcel Duits, ondernemer en vader van twee jongens. Dat laatste kun je wel merken want dit boekje is echt een stoer boek. Vol avonturen en problemen die worden opgelost door de kleine jongen Heino!

Heino en probleemoplossend inzicht

Wat ik zo leuk vind aan dit boekje is het feit dat Heino tijdens zijn avonturen enkele problemen onderweg tegenkomt. Hij denkt na, maakt een sprongetje, en voilá, een inventieve oplossing is geboren. Als kind begrijp je het probleem en er is even ruimte om zelf na te denken. Maar als Heino een sprongetje maakt, dan is het: Eureka! En de oplossing is geen toverij of magie, maar gewoon grappig en realistisch in de context van de kinderfantasie.

Stop nooit met voorlezen!

Een ideaal boekje om voor te lezen aan kinderen van rond de 7-9 jaar. Dit is mijn inschatting, er is helaas geen leeftijdsindicatie te vinden in of op het boek.

Het boek is mooi vormgegeven, heeft een harde kaft en de tekeningen van Sergio Drumond zijn zeer aansprekend. Ook in het boekje zijn mooie tekeningen. Daarnaast is het papier ook nog eens van glansachtig goud en sepia, waardoor het boekje een gouden schat lijkt. Een leuk cadeautje dus, want zo’n fraaie afwerking is toch iets heel bijzonders.

Het verhaal Heino de piraat

Het verhaal vangt aan als Heino op de kade helpt om vrachten op een piratenboot te laden. Zijn vader zal spoedig op dit schip het avontuur tegemoet varen. Maar Heino verliest de tijd omdat hij naar een schatkaart zit te kijken in de officierskamer. Ineens worden de planken gehesen en vaart het schip weg. Hij raakt in paniek en zijn vader is boos, maar hij mag op het schip blijven als hij allemaal klusjes gaat doen.

Avonturen!

Op weg naar een schateiland beleven ze velen avonturen en op het eiland zelf is het voor de piraten heel spannend. Er zijn namelijk bannikalen! (lees: kannibalen). Gelukkig weet Heino keer op keer iets te verzinnen waardoor de piraten gered kunnen worden uit de moeilijke situaties.

Modern?

Erg modern is het boekje zeker niet en als ouder moet je misschien wel even slikken bij alle stereotypes en hoe de piraten omgaan met de plaatselijke bevolking van het eiland, zeg maar…

Meer fraaie kinderboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *