Duinroos van Hilde van Veeren

šŸ„³šŸ„³šŸ„³ DUINROOS is onze 1000ste blogpost! šŸ„³šŸ„³šŸ„³

De cover, het verhaal, de setting, alles klopt in de feelgoodroman ‘Duinroos’ Hilde van Veeren. Zodra je deze nieuwe Nederlandse roman in handen hebt word je al blij van de cover. En na het eerste hoofdstuk weet je het zeker: dit wordt 315 bladzijden lang genieten. En balen wanneer je het boek uit hebt!

Duinroos ingrediƫnten: Engeland, liefde, wandelen en boeken

Wanneer je van bovenstaande vier ‘ingrediĆ«nten’ instant gelukkig wordt, dan is ‘Duinroos’ echt een feelgoodroman voor jou. En dan vergeet ik nog scones, familie en een Engelse cottage op te noemen. Kortom, genoeg onderwerpen voor een succesverhaal.

Hilde Veeren: nieuwe Nederlandse feelgood auteur

En dat is Hilde Veeren dan ook echt gelukt: een feelgoodroman schrijven waar je gelukkig, happy en helemaal hygge van wordt. Met ‘Duinroos’ maakt auteur Hilde Veeren direct een meer dan prima debuut roman.

Nieuwe serie vol liefde en Engels geluk

‘Duinroos’ is het eerste deel van de Cottage aan zee serie waarvan het tweede deel in november 2023 verschijnt.

In deze serie gaat het om reisjournalist Molly die na het verliezen van haar baan en haar grote liefde (althans dat dacht ze) helemaal opnieuw moet beginnen. Uit pure ‘wanhoop'(en geldgebrek) besluit ze het aanbod om op de cottage van haar tante in een gehucht in Engeland te passen aan te nemen. Voor drie weken vertrekt ze samen met beste vriendin Celine naar Somerset.

Idyllisch Engels dorpje met de lekkerste scones

De eerste indruk van Somerset is niet best. Na een strijd met de te grote rolkoffers over een loopbrug en een grasveld komen de meiden bij de cottage aan. Na een zoektocht zonder resultaat naar de sleutel van de cottage, gaan ze eerst naar de pub om bij te komen van de vreselijke reis.

Gelukkig blijkt hierna alles (nou ja bijna alles) mee te zitten: de cottage is te schattig voor woorden, elke ochtend komt er een bakker verse scones brengen en de mensen uit het dorp zijn ontzettend vriendelijk. Ook ontdekt Molly dat wandelen wel leuk is wanneer je het in een prachtige omgeving doet.

Kiezen voor een onbekend leven of terug naar Nederland?

Na een paar weken moet Molly toch echt beslissen wat ze gaat doen: kiest ze voor het idyllische leven in Engeland of gaat ze terug naar Nederland opzoek naar een baan en een huis? En wat moet ze aan met James? Vinden ze elkaar echt leuk genoeg om samen een toekomst op te bouwen? Ondanks dat hun levens (en woonplaats) totaal verschillend zijn?

Net wanneer Moll zich afvraagt waarom het leven niet ‘gewoon makkelijk’ kan zijn veranderd alles door een onverwachtse vondst. Betekent dit dat ze nu het geluk heeft gevonden? Of lukt het haar ondanks deze enorme meevaller nog niet de juiste keuzes te maken?

Duinroos wil je NIET uitlezen!

Deze feelgoodroman is typisch zo’n boek dat je niet uit wilt lezen! Heel bewust heb ik het laatste hoofdstuk bewaard voor een moment dat ik echt de tijd en rust had om het uit te lezen. En dat was echt genieten tot de laatste bladzijde. Nu is het wachten op deel 2 is in deze heerlijke, luchtige en nieuwe feelgoodroman serie. Is het al november….?

Meer Nederlandse feelgoodromans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *