Vrouwenmantel

“Als een mindfulness retraite verandert in een nachtmerrie…” staat er op de voorkant van deze thriller van Anita Kok. Dit deed me gelijk een beetje denken aan het boek van Liane Moriarty Negen volmaakte vreemden. Maar nu dus in Nederland en met alleen maar vrouwen… ‘Vrouwenmantel’ belooft spannend te worden!

Wanneer Claire wordt ingeruild voor een jongere vrouw door haar man, is ze toe aan een verandering in haar leven. Wie is ze nu eigenlijk? Hoe staat zij zelf in het leven? Allemaal vragen die haar leiden tot een mindfulness retraite. Wat kan er misgaan?

Volmaakte vreemden

De vrouwen komen samen op een afgelegen plek. Ideaal om tot jezelf te komen… zou je denken. Toch voelt dit begin al een beetje raar aan voor Claire. De afgelegen locatie en dan krijgt ze ook nog is de kriebels van Joke. Gelukkig kan ze het al gelijk goed vinden met Moniek, samen gaan ze dit weekje mindfulness wel overleven. 

Personages goed uitgewerkt

De verschillende personages zijn wel goed uitgewerkt. Elk heeft haar karakter en dit wordt goed weergegeven in de gesprekken en de acties die ze ondernemen. Claire zelf komt wel een beetje naïef over en wil alles zo perfect doen. De romantiek in het verhaal gaat voor mij persoonlijk iets te snel.

Moord

Op de achterflap staat er “Als één van de deelneemsters wordt vermoord…” en ik ging er eigenlijk vanuit dat dit snel zou gebeuren. Helaas duurde het voor mij te lang dat er iemand werd vermoord (mag je dit wel zeggen?) en daarmee ook de spanning toenam. Je voelt, samen met Claire, natuurlijk wel aan dat er iets mis is maar je weet alleen niet met wie. Eigenlijk zou de romantiek en spanning dus omgekeerd moeten: spanning sneller en romantiek iets meer de tijd nemen.

Het knappe vind ik dat Kok heel gemakkelijk het onderwerp ‘De overgang’ in het verhaal verwerkt. Dit kom je niet vaak tegen in boeken en het leest fijn weg zonder dat het te veel afleidt van het verhaal. Af en toe missen er wat aanhalingstekens en punten, hier kan je overheen lezen.

‘Vrouwenmantel’ is voor lezers die thrillers aan het ontdekken zijn. En graag een boek met een spannende ondertoon willen lezen en raden wie er verantwoordelijk is voor de moord in het bos. 

Nog meer Nederlandstalige thrillers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *