Heimwee naar jou

‘Heimwee naar jou’ is de nieuwste roman van Angelique van Dongen. Eerder is Angelique genomineerd met twee andere romans voor de Valentijnsprijs in de categorie ‘meest romantische boek‘. De verwachtingen zijn hierdoor hoog! Kan zij met ‘Heimwee naar jou’ deze verwachting waarmaken?

Hèt sprookjeshuwelijk van ‘heimwee naar jou’

‘Heimwee naar jou’ begint met een heerlijke zoetsappige bruiloft, zoals je zelf ook heel graag zou willen. Dit vindt plaats op het platteland van Engeland in een prachtig landhuis, zie je het al voor je? De Nederlandse Guus trouwt met de Engelse Charlie, een man van zeer vermogende afkomst. Maud is de zus en getuige van Guus. Maud is een no nonsens vrouw van halverwege de 30 en heeft het goed voor elkaar met haar eigen bedrijf als eventplanner. De ware is nog niet voorbij gekomen, maar dat is voor Maud niet het belangrijkste. De bruiloft overtreft iedere verwachting, ook die van Maud. Henry, de vader van de bruid is toch wel erg aantrekkelijk…

Verboden liefde

Henry is getrouwd, helaas stelt dat huwelijk al lang niets meer voor. Zijn schoonvader heeft allerlei clausules opgenomen, waardoor hij aan zijn vrouw Elisabeth gebonden is. Je voelt tijdens het lezen de liefde tussen Maud en Henry opbloeien. Tegelijk denk je: ‘Er is wel een enorm leeftijdsverschil en hoe ga je dit uitleggen aan de familie?!!’ Als je jezelf in zo’n situatie zou voorstellen… Wat zou je doen? Denk je met je hart of met je verstand? Maud en Henry zijn verliefd en beleven een hartstochtelijke romance, totdat het praktische om de hoek komt kijken en Henry naar Engeland terugkeert. Valt het hart van Maud nog te lijmen?

Heimwee naar jou

Maud is een nuchtere Hollandse vrouw, die haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Ik vind het heerlijk om een keer te lezen over een zelfstandige vrouw van halverwege de 30 die weet wat ze wil. In veel boeken is het vaak een onzekere vrouw met veel bagage, die de liefde van haar leven vindt. Maud is duidelijk naar Henry: ‘all or nothing‘. Wordt het toch ‘nothing?’ Je kunt nog zo goed weten wat je wil en alles op orde hebben, maar heimwee speelt hun beiden parten. Dan verandert er iets in Maud haar leven, waar ze heel gelukkig mee is en haar hart heelt langzaam. Zal ook Henry weer een belangrijke rol spelen in haar leven?

Is ‘heimwee naar jou’ iets voor jou?

Heimwee naar jou is een heerlijk boek om te lezen. Overzichtelijk, geen flash backs en korte hoofdstukken. Hierdoor makkelijk weg te leggen, maar mijn nieuwsgierigheid naar deze bijzondere en een beetje foute liefde won het. De schrijfster wil ik wel als tip geven om het goed na te laten lezen, er waren wat spelfoutjes en dat is jammer.

Gerelateerde boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *