De Orchideeëntuin

De Orchideeëntuin van Lucinda Riley vertelt het verhaal van Julia Forrester. Haar liefde voor het landgoed Wharton Park brengt haar terug in de tijd. Een tijd van oorlog, liefde, verdriet en een groot geheim.

De Orchideeëntuin van Lucinda Riley

Al een tijd lag deze roman van Lucinda Riley op mijn nachtkastje. Ik hik er altijd wat tegenaan om met een boek van Lucinda Riley te beginnen. Waarom? Tja, goede vraag. Elke keer denk ik dat het vast niet zo’n mooi boek is als de andere boeken die ik van Lucinda gelezen heb. Maar wanneer ik eenmaal begin met lezen, kan ik niet stoppen. Zo ook met het boek De Orchideeëntuin!

Liefde voor een landgoed

Centraal in dit boek staat de liefde voor het landgoed Wharton Park. Wanneer Julia Forrester na een verschrikkelijk moeilijke tijd door haar zus ‘verplicht’ meegenomen wordt naar de veiling van het landgoed, verandert alles.

Julia ontdekt dat ze veel mooie herinneringen heeft aan alle vakanties die ze op het landgoed heeft doorgebracht. Om een stukje herinnering te redden van de veiling koopt ze een paar aquarellen van Orchideeën.

Wanneer ze de aquarellen aan haar vader cadeau geeft, wordt haar vermoeden bevestigd: haar overleden moeder heeft deze tekeningen gemaakt. Het ontdekken van dit stukje geschiedenis, maakt Julia nieuwsgierig. Ook de ontmoeting met Kit, de huidige eigenaar van van Wharton Park, laat haar niet los.

Maar na het vreselijke jaar waarin ze de liefdes van haar leven is kwijtgeraakt, wil Julia helemaal nog niet openstaan voor een nieuwe liefde en een nieuw leven. Ze kan nog niet gelukkig zijn, het verdriet is nog te groot!

Verhaal met een groot familiegeheim

En toch is de ontmoeting met Kit en het ontdekken van de aquarellen het moment dat Julia haar leven verandert. Ze gaat in gesprek met haar oma om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. En dat blijkt veel meer geheimen te hebben dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Zodra haar oma begint te vertellen wordt je als lezer meegenomen naar 1939. De oorlog staat op het punt van beginnen en ook de mannen van landgoed Wharton Park moeten de oorlog in. Het leven op het landgoed verandert daarmee definitief en een groot familiegeheim uit deze tijd, blijkt jaren later nog van grote invloed!

Recensie van De Orchideeëntuin

Ook dit boek van Lucinda Riley is echt de moeite waard! Tijdens het lezen wordt je meegenomen naar het prachtige statige landgoed, het warme Thailand en kassen vol mooie en geurende orchideeën. Ook ontdek je de schokkende waarheid over het verdriet in Julia haar leven dat een totaal onverwachte wending krijgt.

Op dat punt in het boek moest ik echt even schakelen. Helemaal passend en realistisch vind ik dit deel van het verhaal niet. En toch blijkt dit het keerpunt te zijn waardoor je als lezer verrast en geraakt wordt.

Mijn conclusie: laat dit boek niet te lang op je nachtkastje liggen. Het is het zo waard om gelezen te worden!

Krijg jij ook geen genoeg van de feelgoodromans van Lucinda Riley?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *