‘Ravi en de pratende kat’ voor SOS Kinderdorpen

Karin Vijsma-van Dobbenburgh schreef het kinderboek ‘Ravi en de pratende kat’ speciaal voor SOS Kinderdorpen. Vijsma kennen wij bij Boekrecensiesblog al van ‘Het Lathuis’ waarin zij korte en zeer aansprekende verhalen schreef over de bewoners van een woonzorgcentrum.

‘Ravi en de pratende kat’ is een kinder-prentenboek

Het is een prachtig vormgegeven boekje dat oogt als een cadeautje. De illustraties zijn van Marit Helwig (1997), een creatief tekentalent. Het boekje is liggend A5 formaat waarbij op de ene pagina de tekst staat en de andere pagina volledig is getekend. De illustraties zijn vooral kleurrijk, hebben veel diepte en ondersteunen het verhaal perfect. Dit omdat de tekeningen niet alleen van Ravi zijn maar vooral ook van zijn omgeving.

SOS kinderdorpen

Karin Vijsma schreef dit boek om opbrengst te genereren voor SOS kinderdorpen. Het boekje is uitgegeven bij Boek-scout en te bestellen bij zowel Boek-scout als Bol.com.

In het nawoord is Misyati Verhoof aan het woord die opgegroeid is in SOS Kinderdorp Bandung in Indonesië. Zij vertelt waarom zij daar is opgegroeid, hoe zij dat heeft ervaren en hoe zij nu terugkijkt op een liefdevolle jeugd dankzij SOS Kinderdorpen.

Voor Karin Vijsma is de motivatie voor dit boekje ontstaan doordat zij en haar gezin sinds 2016 sponsor van een jongetje uit een SOS Kinderdorp in Indonesië zijn. In 2018 hebben zij het zesjarige jongetje ontmoet en waren onder de indruk van de manier hoe hij in het dorp opgroeit. Hij is de inspiratie geweest voor ‘Ravi en de pratende kat’.

Ravi is een klein jongetje

Ravi is een klein jongetje dat maar niet wil groeien. Hij zit op de veranda en kijkt naar zijn vriendjes die lekker aan het spelen zijn. Hij is echter te klein en zijn beentjes zijn te dun om te voetballen. Hij ontmoet een pratende kat en bouwt hier een intense vriendschap mee op. Maar hij raakt de kat kwijt en hoe het verhaal afloopt, vertellen wij niet….

Lezen en voorlezen

‘Ravi en de pratende kat’ is een leuk boek om aan een kind te geven of om voor te lezen. De tekst is gemakkelijk om te begrijpen, het verhaal is aansprekend en de illustraties zijn om van te genieten. Het leert bovendien een kind over het leven van een ander kind in een ander cultuur en situatie.

Wij wensen Karin Vijsma en Marit Helwig veel succes en hopen dat dit boek een groot succes zal worden voor SOS Kinderdorpen.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *