Belangrijke blog over bomen & boeken

Hier bij Boekrecensies Blog proberen we neutraal te zijn. Dit doen we door elk genre een kans te geven, en iedere auteur, of dit nu een heel succesvolle auteur, een debutant of een self-publisher is. Af en toe hebben we toch een onderwerp dat we willen benadrukken. Zoals de natuur, de dieren, het klimaat in het algemeen. Een boek dat we ook heel goed vinden en eigenlijk iedereen willen aanraden is Greenwood van Michael Christie.

Belangrijke berichten – bad news

Nu we steeds meer berichten lezen over branden (aangestoken of niet) en het kappen van bomen uit protest, is het moment aangebroken dat iedereen dit boek moet lezen. In Nederland hebben we het kappen van bomen en in Frankrijk het aansteken van bossen. Zeker in deze droge zomerperiodes gaat het heel snel en het breekt ons hart. De natuur wordt vernietigd, dieren verliezen hun leefgebied en zijn gewond (of erger) en het is gevaarlijk voor de mens. En dat sommige mensen dit expres doen, dat kunnen we gewoon niet geloven. 

In Frankrijk is er al bijna 40.000 hectare bos verbrand in 2022, dit is buitengewoon in vergelijking met voorgaande jaren. Maar waar zijn we volgend jaar? In juni 2022 in Nederland hebben boeren 100 oude bomen gekapt uit protest. What’s next?

‘Greenwood’ is een meesterlijk familie-epos waarin alles te samen valt en de verhaallijnen prachtig zijn uitgediept.

Uit recensie van Marga

‘Greenwood’ is héél belangrijk

Daarom is de eerste roman van Michael Christie zo belangrijk. Wat als we niets doen aan het klimaat en bijna alle bomen kwijtraken. Wat als de wereld, die wij zo kennen, helemaal verdwijnt? Wij kunnen zoveel doen om dit te voorkomen, zolang we het maar samen doen.

Onze website is natuurlijk een plek om boeken te delen, dat is onze passie. Maar als we een beetje kunnen helpen om iedereen wat bewuster te maken. Dat is al een kleine stap die we kunnen zetten. 

Heeft jouw buurman net, zonder een belangrijke reden, een boom omgekapt, of ken je mensen die juist wel van bomen houden. Dit boek is een uitstekend idee om te laten lezen of om cadeau te geven. Omdat het belangrijk is.

“Los van het prachtige verhaal over vier verschillende generaties spelen bomen in het boek een grote rol. Meerdere malen las ik alinea’s waarvan ik de informatie herkende uit het boek van Peter Wohlleben ‘Het verborgen leven van bomen’. En inderdaad blijkt dit te kloppen. De schrijver Christie dankt hem dan ook in zijn nawoord voor zijn kennis over bomen.”

Uit de recensie van Marga

Meer boeken over bomen of waarin bomen een belangrijke rol spelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *