Een website op papier, kan dat?

Ik zal het maar meteen eerlijk zeggen. Studentendrukwerk vroeg mij of ik graag een product van hun zou willen, in ruil voor een blog op Boekrecensies Blog. Daar moest ik even over nadenken want wij leiden een digitaal leven en hebben daarom geen promotiemateriaal nodig. Maar ik had wel een idee!

Studentendrukwerk

Het bedrijf Studentendrukwerk kende ik al. Een paar jaar geleden, tijdens mijn cursus boekbinden, had ik al vaker mijn paardencolumns en hartpatiëntenboekje laten drukken door hen, en er vervolgens zelf ingebonden boeken van gemaakt.

Prima service, lekker snel en qua layouts/papier en formaten zijn er vele mogelijkheden. Ook de verpakking was ik zeer tevreden over want het drukwerk kwam aan in een verpakking dat zelfs een ramp zou overleven.

Website op papier

Maar nu dan mijn wens. Ik vroeg of ze niet even onze website op papier konden drukken. Ja, natuurlijk kan dat, maar dan zou ik wel een document moeten aanleveren met alle pagina’s en blogs. Aangezien we al bijna op de duizend zitten, zou dit voor mij toch wel een hele klus zijn.

Webpagina’s dan maar?

Als je op Google op zoek gaat naar mogelijkheden om een hele website uit te (laten) printen, dan kom je al gauw op ‘webpagina’s’ uitprinten. Dat is niet zo moeilijk dus, sterker nog: je kunt zelfs alleen dié informatie uitprinten die je nodig hebt, zonder meteen alle toeters en bellen erbij. Zoals menu’s, categorieën, Social Media symbolen en colofons. Maar een hele website vastleggen, that’s another cooky. Aldus onze bondscoach.

Wens in vervulling

Inmiddels is mijn wens aangepast tot iets bruikbaars. Studentendrukwerk heeft een mooi notitieboek gemaakt, op A4 formaat en gelinieerd. Het notitieboek is in dezelfde stijl als de website en erg mooi gebonden.

Wie weet ga ik toch nog de hele website uitprinten en in boekvorm laten drukken.

Of bestel ik cadeautjes voor onze teamleden, schrijvers en lezers, zoals mondkapjes, fotoframes of slingers. Het is toch allemaal wel ontzettend leuk en wederom een uitspraak van Van Gaal (?): het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dat laatste lijkt me ook echt een feest: van ieder boek dat we hebben gerecenseerd een vlaggetje maken en dan kijken hoeveel boekenwinkels we kunnen versieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *