Sneeuw en boeken

Deze blog gaat over ‘sneeuw en boeken’ want in heel Nederland ligt er vandaag een laagje sneeuw. Dát is alweer een tijdje geleden en daarom voelt het zo bijzonder. Gemiddeld hebben Nederland en België drie dagen sneeuw per jaar. Vandaag hebben we er in ieder geval één te pakken!

Sneeuwpret of niet

De meeste mensen houden van de sneeuw en zullen vandaag, op afstand van elkaar, genieten van de sneeuw. Een wandeling in de buurt, een sneeuwpop maken in de achtertuin of op een andere manier de frisse lucht inademen en genieten van de sneeuw.

Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die de deur niet uit gaan of niet uit kunnen. Misschien kunnen zij genieten vanachter het raam naar de mooie witte wereld buiten. Een kop warme chocolademelk erbij en een boek over sneeuw, kou en ijs. Dan kom je ook in de winterse sfeer!

Wij hebben er een paar voor jou:

Sneeuw en boeken

Drie heerlijke, ‘ijskoude’ boeken van Rosamund Lupton

Wil je toch nog een beetje ‘wintersfeer’ dan kan ik het boek ‘De dochter’ van Rosamund Lupton sterk aanraden. Alaska, kou, sneeuw, ijs en een gevecht tegen de weerselementen en …. (spoiler-alert!)

Maar ook haar andere boeken zijn de moeite waard. Een serie om van te smullen, en een beetje ‘wintergevoel’ te krijgen.

IJskoud – Suzanne Vermeer

Winter, Scandinavië, thriller en mysterie. Een heerlijke combinatie van ingrediënten waardoor je de winter thriller IJskoud, van Suzanne Vermeer absoluut moet lezen. 

Met de zon als kompas

Caroline van Hemert – Met de zon als kompas: 6500 kilometer door de ruige natuur van Alaska

Ornithologe Caroline van Hemert voelt zich opgesloten tussen de steriele muren van het laboratorium waarin zij onderzoek doet naar zeldzame snavelmisvormingen bij merels. Haar ouders zijn echte buitenmensen en hoewel ze zich als kind hier behoorlijk tegen heeft verzet, is ze tegenwoordig ook het liefst buiten, in de natuur.            

Ze besluit haar liefde voor de natuurwetenschap te hervinden door samen met haar man Pat (Patrick Farrell) vanuit Washington een tocht te maken naar de diepste wildernis van Alaska. Deze gevaarlijke tocht van 6500 kilometer leggen zij afwisselend op ski’s, in zelfgemaakte roeiboten en kano’s en te voet af, en brengt hen tot ver boven de Arctische grens.  

‘Stilstaand water’ is een originele dystopie

J.W. Jansen heeft zijn vierde boek ‘Stilstaand water’ uitgegeven in 2020 en je kunt het gerust een moderne, originele dystopie noemen. We hebben namelijk niet te maken met opwarming van de aarde, maar het wordt kouder en kouder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *