New adult: Raak me. Niet

In het vrij nieuwe genre new adult is ‘Raak me. Niet’ van Laura Kneidl een pareltje. Het verhaal gaat over Sage en haar gevecht tegen de demonen van haar verleden. Het is een verhaal dat je zal raken. Echt!

Sage is achttien jaar wanneer ze haar ouderlijke huis verlaat. Haar doel? Zo ver mogelijk van huis wonen. Dit betekent dat ze haar moeder, zusje en beste vriendin achter moet laten. Ze heeft ervoor gekozen om psychologie te studeren in Nevada, op 5000 kilometer afstand van haar persoonlijke hel.

“Ik ben niet bang. De angst is niet echt.”

Op zoek naar geld en een nieuw leven

Ze wil geen geld aannemen van haar familie en moet op zoek naar werk. Eenmaal in de bibliotheek, met knikkende knieën, ontmoet ze haar toekomstige vriendin April. De twee meiden groeien al snel naar elkaar toe. En wanneer ze Aprils broer ontmoet, lijkt het warme gevoel in haar lichaam niet alleen door angst te worden gevoed.

Demon uit het verleden

Als lezer kom je steeds meer te weten waarom Sage’s leven voorheen niet gemakkelijk was. Je leest over haar demon uit het verleden waardoor ze nu bang is voor andere mannen en paniekaanvallen krijgt. Door middel van therapie leert ze omgaan met haar angst en gaat het langzaamaan beter.

“Maar het was alsof een vreemde macht mijn gevoelens dicteerde, terwijl ik gevangen zat in mijn lichaam.”

Het blijft traumatisch…

Sage heeft iets meegemaakt wat je niemand toewenst. Zelfs nu ze haar huis heeft verlaten, achtervolgt het haar. Het is een deel van haar geworden en ze doet zo haar best om er vanaf te komen. Ze gaat vooruit en als lezer hoop je dat ze eindelijk het geluk (en liefde?) heeft gevonden. Totdat hij haar een bericht stuurt en alles verandert…

Raak me. Niet

‘Raak me. Niet’ is het eerste boek dat ik heb gelezen in het voor mij nog redelijk nieuwe genre. Kneidl heeft een goed verhaal neergezet: het is goed geschreven en emotioneel waardoor je ontzettend meeleeft met Sage. Ik wist dat er een tweede deel zou komen (26 mei!), maar vond het erg jammer dat het boek al uit was… na één dag! Voordat je het boek nu snel gaat lezen, misschien toch even wachten tot Verlies me. Niet uit is?

“Hij had licht in het duister gebracht waarvan ik nooit had geweten of het ooit zou optrekken.”

Wat is new adult?

Hou onze website in de gaten, want hier volgt later meer over…

Misschien vind je deze young adult-boeken ook leuk:

Als je ademhaling stopt
The sun is also a star
Elfennagels

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *