Elfennagels – L. Spinnbrave

De kronieken van Hans en Grietje

Elfennagels is het debuut van L. Spinnbrave en is een duistere bewerking van het eeuwenoude sprookje van Hans en Grietje. In het boek volgen we twee verhaalijnen; die van de mensenkinderen Tobit en Hermione en die van de elfenzussen Callirhoë en Alledore.

In de val

Als de elfenzussen Callirhoë en Alledore in het donkere Kronkelwoud in de val van een heks lopen en deze Alledore gevangen neemt, biedt de heks Callirhoë een kans om haar zus te bevrijden: in ruil voor twee mensenkinderen laat de heks Alledore vrij.

Vlucht in het Kronkelwoud

Op datzelfde moment krijgen Tobit en zijn zus Hermione te horen dat hun ouders geen geld meer hebben om voor ze te zorgen, waarop vader besluit zijn kinderen de volgende dag mee te nemen naar de stad in de hoop dat de kinderen daar wel een toekomst hebben. De kinderen schrikken zo van dit nieuws dat zij besluiten om de volgende ochtend, voordat hun ouders wakker zijn, het Kronkelwoud in te vluchten. Het Kronkelwoud was in de loop der jaren bekend komen te staan als een bos waar boze heksen wonen, die altijd hongerig op zoek zijn naar tere kinderzieltjes. Maar zelfs dit lijkt Tobit en Hermione beter dan achtergelaten worden in de stad.

Spannend en prachtig geïllustreerd

Als de wegen van Callirhoë, Alledore, Tobit en Hermione elkaar kruisen, komt het verhaal goed op gang en wordt het echt spannend. De schrijfstijl en de manier van vertellen doen het verhaal ook echt als een sprookje aanvoelen. Helaas viel het mij tijdens het lezen op dat er nog een aantal typ- en spelfouten in het boek staan en dit zorgt er samen met het soms overmatig gebruik van komma’s voor dat de snelheid zo nu en dan wat uit het verhaal verdwijnt. De prachtige illustraties in het boek en de afbeelding op de voorkant van het kaft maken echter veel goed en vullen het verhaal wel heel mooi aan.

Elfennagels is een originele young adult hervertelling van het sprookje van Hans en Grietje, met een duistere en zwartgallige twist en het echte sprookjes-gevoel. 

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *