The sun is also a star – Nicola Yoon

Liefde is…

… weten dat je bij elkaar hoort, zelfs als je elkaar nog niet kent. Daniel weet het namelijk zeker: Natasha is zijn zielsverwant. Of Natasha daar ook zo over denkt? The sun is also a star is een romantisch, cheesy en toch serieus verhaal over een jonge liefde en het universum.

Gedichten versus de wetenschap

Daniel houdt van gedichten schrijven. Natasha houdt van de wetenschap. Hij volgt zijn gevoel en zij benadert alles kritisch. Passen deze twee eigenschappen, zo verschillend, wel bij elkaar? Daniel is er zeker van dat Natasha de ware is, maar Natasha zelf gelooft daar niet in. Je wordt niet in één dag verliefd.

It’s like knowing all the words to a song but still finding them beautiful and surprising.” – Daniel

Natasha

Sinds haar achtste woont Natasha in Amerika. Ze heeft haar hele leven opgebouwd in het land van onbegrensde mogelijkheden. Toch zegt dit niet veel als je als illegale immigrant in het land woont, helemaal wanneer ze hier achter komen. Daarom heeft Natasha nog maar één dag in Amerika. Ze doet er alles aan om te kunnen blijven, maar mist toch haar afspraak.

Daniel

Daniel heeft een sollicitatiegesprek voor Yale. Hij gaat met de trein, maar de conducteur legt deze opeens stil om over God te praten. Hierdoor is Daniel later en ziet hij de tas van Natasha met Deus Ex Machina. Vanaf het moment dat hij haar ziet, weet hij dat hij haar niet zomaar kan laten gaan.

I am a realist. It’s better to see life as it is, not as you wish it to be.” – Natasha

Een dagje daten

Daniel belooft Natasha dat ze binnen één dag verliefd op hem wordt. Ondanks dat ze er niet in gelooft, besluit ze om vragen uit een wetenschappelijk onderzoek te beantwoorden. Ondertussen gaan ze samen lunchen, zingen ze beide een lied tijdens norebang (Koreaans voor karaoke) en gaan ze langs de winkel van Daniel’s ouders. Is het toch mogelijk om verliefd te worden binnen één dag?

Universum helpt een handje mee

Niet alleen Natasha en Daniel vertellen hun verhalen in The sun is also a star. Het boek geeft je een kijkje in het leven van onder andere Irene, Daniels vader en Natasha’s moeder. Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding: wat jij doet heeft effect op iemand anders. Het universum heeft voor iedereen een plan.

Young adult

The sun is also a star is het tweede boek van Nicola Yoon. In 2015 werd Everything, everything gepubliceerd en in 2017 verfilmd met Amandla Stenberg en Nick Robinson in de hoofdrol. Beide boeken vallen in de categorie young adult en gaan om (onmogelijke) liefdes. Het verhaal is vlot geschreven en heeft een interessante hoek: het leven van een immigrant/illegale immigrant. Het verhaal is daarom luchtig (en cheesy), maar toch serieus.

Het verhaal van Natasha en Daniel is perfect voor jongvolwassenen die van romantiek met een vleugje serieusheid houden. Natuurlijk kan je dit boek ook als volwassene lezen, maar dan beleef je het misschien iets anders door de schrijfstijl.

The sun is also a star is verfilmd, met in de hoofdrol Yara Shahidi en Charles Melton.


Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *