Als je ademhaling stopt – Christine Geysen

Hoe zou jij reageren als je je eigen sterfdatum kon zien? En wat als je die van iedereen kon zien? Van je beste vriendin, je pa en de liefde van je leven?

ls je Ademhaling Stopt is het eerste deel van de Als je sterft-trilogie en vormt het debuut voor schrijfster Christine Geysen. In het boek vertelt ze het verhaal van de zeventienjarige Helia, die een hele opmerkelijke gave heeft: ze kan sterfdatums zien. Als ze iemand aanraakt, ziet Helia zelfs een beeld dat verbonden is aan de manier waarop die persoon zal sterven.

Zoektocht

In Als je Ademhaling Stopt volgen we Helia’s zoektocht naar antwoorden en duidelijkheid; waarom kan zij de sterfdatums van mensen zien en is zij de enige die dit kan, of weet haar geheimzinnige en afstandelijke oma meer? Grijp je in als je weet dat iemand binnenkort komt te overlijden en is het überhaupt mogelijk om iemands sterfdatum te veranderen? Kortom, hoe ga je om met deze afschuwelijke informatie, als je zelfs weet wanneer en op welke wijze je vader, je beste vriendin en de liefde van je leven komen te overlijden?

Cijfers

Ook vraagt Helia zich af wat de cijfers op haar eigen arm betekenen: 00/00/0000. Houdt dit in dat zij nooit zal sterven, of is haar sterfdatum nog onbekend?

Young Adult

Als je Ademhaling Stopt is een boek vol actie, spanning en cliffhangers, maar heeft ook ruimte voor liefde en vriendschap. Het verhaal is vlot geschreven en het houdt je van begin tot eind geboeid. Voor lezers vanaf 15 jaar, young adult.

Het tweede deel in de Als je Sterft-trilogie, Als je Bloeddruk Daalt, verschijnt in het najaar van 2019.

Weten dat je gaat sterven is één ding, maar wat doe je dan met de tijd die je nog rest? Bezoek je familie, vrienden en vertel je het hen? Of sterf je liever alleen, zoals je de wereld bent ingekomen?

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *