Als je leven uiteenvalt…

‘Versplinterd’ is het tweede Will Trent-verhaal waarin Will voor het eerst samenwerkt met Faith Mitchell. Ze werken aan een moordzaak die al snel verandert in een ontvoeringszaak. Zijn ze op tijd om Emma te redden?

Samen met zijn baas Amanda moet Will besluiten of de moordzaak voor de Atlanta politie is of voor het GBI. Dan wordt al snel duidelijk dat het niet alleen om een moordzaak gaat, maar ook om een ontvoering. Will en Faith moeten alles op alles zetten om de dochter van de Campano’s terug te vinden.

Wills verleden

Wills verleden en dyslectie spelen een belangrijke rol in ‘Versplinterd’. De vader van Emma, Paul Campano, is opgegroeid met Will in het weeshuis. Daarnaast heeft Emma een leesprobleem, net als Will. Wanneer een briefje met spellingsfouten worden gevonden, komen ze erachter dat de waarschijnlijke dader ook een leesprobleem heeft. Doordat Slaughter kleine details van haar karakters en de goede en minder goede kanten benadrukt, voelen de verhalen persoonlijker aan. De karakters zijn niet perfect, net zoals in het echte leven.

Puzzelstukjes

Zoals we gewend zijn van de Queen of crime vallen alle puzzelstukjes een voor een op hun plaats. Er zijn aardig wat scenario’s en je probeert als lezer zelf mee te denken wie het kan hebben gedaan. Wanneer het duidelijk wordt, blijft het nog steeds spannend. Hoe snel gaan ze de dader(s) oppakken? Zijn ze op tijd voor Emma? Het enige dat zeker is: haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn…

“Hij was een van ons.”

Tweede verhaal

Dit is het tweede verhaal over Will Trent. In mijn boek bevindt zich ook nog een voorwoord, geschreven door Slaughter. Hierin legt ze uit hoe ze Will met een vooropgezet doel heeft verzonnen. Dit geeft een mooi kijkje achter de schermen.

Dit boek is uiteraard voor iedereen die van de Grant County en Will Trent-verhalen houdt. En van thrillers natuurlijk! Zoals al eerder gezegd: je kan ze los van elkaar lezen of allemaal achter elkaar voordat ‘Verzwegen’ in juni uitkomt.

Nog meer spannende thrillers:
Vind haar
Laatste weduwe (Ook een Will Trent-verhaal)
Drie uur