Max Verstappen – to the max

Frans van Duijn schrijft voor Uitgeverij Eenvoudig Communiceren het boek Max Verstappen – to the max. Een prachtig boekje over hoe Max Verstappen zijn droom waarmaakt. Frans van Duijn schrijft in eenvoudig Nederlands en het boek zit vol foto’s en informatie. Een echte aanrader voor F1 liefhebbers. Recensenten Yvonne en Selina lazen dit samen dit boek in een buddyread. Wat wij van het boekje over Max Verstappen vonden lees je in deze blog.

Max wereldkampioen

Het is spannend: wie wordt er wereldkampioen?
Onze eigen Max Verstappen of de Engelsman Lewis Hamilton? Max en Hamilton hebben evenveel punten: 369,5. Pas nu, in de laatste wedstrijd, zal de winnaar van 2021 bekend worden!

Yvonne vindt haar ervaring met dit leuke boek over Max Verstappen verrassend. Het is een klein maar informatief boek wat inderdaad makkelijk en vlot leest. Naast eenvoudig taalgebruik zijn er veel foto’s aan het boek toegevoegd. Hierdoor wordt het verhaal over Max zijn leven nog duidelijker en is het makkelijker te begrijpen.

Lezen in begrijpelijke taal is echt niet saai!

Kleine Jos speelt vaak op het terrein van zijn opa. Hij vindt oude auto’s prachtig. Hij haalt de auto’s uit elkaar en probeert zelf nieuwe autootjes te bouwen. Op een dag zet Jos een echte motor in zijn skelter. En het lukt!

Voor Yvonne is dit het eerste boek van Eenvoudig Communiceren dat ze gelezen heeft. Daardoor wist ze ook niet precies wat ze verwachten kon. Uiteraard dat het makkelijk leesbaar zou zijn. Maar wat houdt dat precies in? Je merkt echt dat er voor een eenvoudiger taalgebruik is gekozen en dat het kortere zinnen zijn. En dan blijkt maar weer dat je voor hetzelfde verhaal vaak minder woorden nodig hebt om iets duidelijk te maken. Een leerzame les!

Selina heeft al vaker boeken van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren gelezen. Dit waren altijd verhalende boeken. Dit boek is, zoals Yvonne eerder noemde, meer informatief. Maar daarom niet minder leuk om te lezen! De foto’s maken het boek extra leuk en de informatievakken tussendoor leren de lezer nog meer over karten, Formule 1 en de wereld van Max Verstappen.

Ideaal boek over Max Verstappen voor kinderen en volwassenen

Al in 2005 rijdt Max zijn eerste echte race! Hij is dan pas zeven jaar. Zijn tegenstanders zijn allemaal twee of drie jaar ouder. Vader Jos is iedere keer erg zenuwachtig. Is Max niet te jong? Is het wel veilig? Maar Max rijdt goed en wint makkelijk.

Hierdoor is dit boek echt geschikt voor volwassenen en kinderen die meer willen weten over Max verstappen maar geen dik boek willen lezen. Met dit leuke informatieve boekje leren vooral kinderen eenvoudig meer over wat er nodig is om F1 kampioen te worden. En over wat Max allemaal gewonnen heeft en hoe zijn carrière begonnen is.

Selina wordt in haar mannengezin meegesleept in de hype rondom Max Verstappen. Dit was ook de reden om dit boekje te willen lezen. Uiteindelijk gaan haar kinderen het ook leuk vinden. Maar toch vindt Selina dit vooral een goed boek voor jongeren en volwassenen die meer willen weten over Max Verstappen. Ondanks het eenvoudig Nederlands staat er wel veel informatie in het boek en leer je kort en snel de geschiedenis achter de legende.

Leuke tekst, veel foto’s en extra informatie

In 2021 vechten Max en Hamilton in iedere wedstrijd tegen elkaar. De ene keer wint Hamilton een race, de andere keer Max. Ze lijken allebei even sterk. Om de beurt staan ze op de eerste plaats.

Selina is blij verrast met dit boekje over racen. ‘Max Verstappen – to the max’ is een super leuk boek voor raceliefhebbers. Door de tekst in eenvoudig Nederlands is het boek goed te lezen door jong en oud.

Yvonne heeft nog een goede tip!
Ben je opzoek naar een origineel cadeau voor een Max verstappen fan? Dan hoef je niet verder te zoeken. Dit prima geprijsde boek is super leuk en origineel om te geven. Het is een heerlijk boek om ’s avonds op de bank door te bladeren en korte stukjes te lezen.

Meer boeken voor sportliefhebbers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *