De Zusjes – Kauffmann en Kauffmann

Gastrecensie door Cynthia Visser De Zusjes’ is het eerste deel van de reeks ‘Kauffmann en Kauffmann bedrijfsrecherche’ geschreven door Hetty Kleinloog en uitgegeven in mei 2021. In het najaar van 2021 is het tweede deel uitgekomen ‘Nachtwerk’. 

De serie ‘Kauffmann en Kauffmann bedrijfsrecherche’ valt onder de categorie: Thrillers/Spanning

Hetty Kleinloog

Wat mij altijd aanspreekt om boeken van Nederlandse schrijvers te gaan lezen, is herkenning. Ze beschrijven een plaats of locatie waar je ooit wel van hebt gehoord of zelf bent geweest. Mede hierdoor kan ik het verhaal, lijkt wel, nog beter ‘voelen’. 

Kauffmann en Kauffmann

Die herkenning geldt ook voor dit boek, geschreven door Hetty Kleinloog. De zusjes speelt zich af in Amsterdam. Lisa en Kat Kauffmann zijn een tweeling en de verschillen kunnen niet groter zijn!

Lisa leidt het bedrijf van haar vader, dat zich richt op bedrijfsrecherche. Kat is verslaafd aan drugs en wordt door Lisa gered na een overdosis. Ze kickt af, maar dat zorgt niet voor een betere band tussen de zussen. Na het overlijden van hun moeder is er een gigantische afstand tussen de twee zusjes ontstaan.

Hun vader wil geld in het bedrijf stoppen, onder voorwaarde dat de twee zussen samen gaan werken in het bedrijf. Dit leidt tot grote frustratie bij Lisa, maar ze zal wel ‘moeten’ om het bedrijf staande te kunnen houden. 

Een opdracht dient zich aan

Lisa wordt door hun broer Ruben uitgenodigd op zijn werk om bij de lancering van een nieuw product aanwezig te zijn. Als zijn baas tijdens het diner bijna komt te overlijden, doordat er glasscherven in zijn eten blijken te zitten, pakt Lisa haar kans. Ze is vastberaden om deze moordaanslag op te lossen. Kat probeert zich zo goed mogelijk in de zaak te mengen, maar wordt tegengehouden door Lisa. 

Tijdens het onderzoek, dienen zich meer problemen aan. Een machine wordt gesaboteerd en de directeur krijgt een dreigbrief.  Jimmy, een oude schoolvriend van de tweeling en een kleine crimineel wordt vermoord aangetroffen voor het kantoor van Kauffmann en Kauffmann.  Zijn dit toevalligheden of heeft het een met het ander te maken? Heeft dit betrekking op de Kauffmann tweeling en waarom? 

Lisa en Kat

Tijdens het lezen kom je er steeds meer achter, waarom de tweeling zo uit elkaar zijn gegroeid. Kat is met zuurstoftekort geboren en voor Lisa haar gevoel altijd voorgetrokken.  Zelfs toen Kat verslaafd was, werd haar altijd de hand boven het hoofd gehouden.  Lisa was getrouwd met Paul, Paul is aangespoeld teruggevonden in Portugal. Hij zou volgens Lisa niet in Portugal zijn, maar elders in Europa. Lisa wil zich hierdoor niet meer binden en gaat met Jan en alleman naar bed. 

Wat weet Kat van deze verdwijning af en heeft ze hier iets mee te maken? Kan Kat met alle spanningen die ze met zich bijdraagt wel ‘clean’ blijven? Speelt Paul toch nog een rol in het geheel?

Aanrader? 

Ja! Het boek leest lekker weg en je wilt toch wel heel graag weten hoe alle heftige gebeurtenissen in elkaar steken en leiden naar Lisa en Kat. 

Op de helft van het boek, dacht ik het mysterie wel te hebben ontrafeld. Niets blijkt minder waar! Hetty Kleinloog zorgt nog voor een aantal verrassingen die je niet verwacht!

Hou je van thrillers? Deze boeken zijn ook superrrr spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *