‘Mijn waarheid’: wie geloof jij?

Twee vrienden en één bruid die sterft. Wie van de twee spreekt de waarheid, is het Nathan of zijn neef Elias? Aan jou de keuze met welke verteller je eerst begint in de nieuwste psychologische thriller van Sandra J. Paul. 

‘Mijn waarheid’ begint anders dan je gewend bent. In het begin maak je de keuze of je eerst de kant van Elias, net getrouwd met Natalie, leest of de kant van zijn neef Nathan, de fotograaf. Zodra je hebt gekozen, begint het verhaal. Gedurende het boek verplaatsen we ons in de geselecteerde hoofdpersoon en worden we door middel van flashbacks geholpen om onze conclusies te trekken. We lezen over de vakantie in augustus (twee maanden voor het fatale moment) en verschillende tijdstippen op de dag van Natalie’s moord of ongeluk.

De kant van Elias

Elias zegt dat hij het niet heeft gedaan en het een ongeluk was. Natalie gleed uit en werd meegenomen door de wind. Hij zou haar nooit iets aandoen. Toch voelt hij zich schuldig: hij had nooit ja moeten zeggen om foto’s in dit weer te maken. Hij wist dat het gevaarlijk was, maar als Natalie iets in haar hoofd had, moest het ook zo gebeuren.

De kant van Nathan

Nathan zegt dat Elias zijn vrouw heeft geduwd. Ze stond al zo dicht bij de rand en toen ze uitgleed, heeft zijn neef dus een laatste zet gegeven. Zelf was Nathan te laat om haar te redden en heeft hij zijn hoofd gestoten toen hij uitgleed. Nu komt hij langzaam bij en beschuldigt hij Elias als moordenaar. 

De echte waarheid

Nadat je de twee kanten hebt gelezen, kom je met je eigen conclusie. Wie heeft er gelijk? In het midden lees je dan de waarheid. Helaas kan ik hier verder niets over vertellen zonder het einde te verklappen. Ik had zelf mijn eigen waarheid gevormd nadat ik eerst Elias’ kant had gelezen en op de helft bij Nathan zat. Ondanks dat ik in mijn hoofd al een conclusie had (die er niet ver naast zat), was ik toch verrast door een deel van de waarheid. Ik kan alleen maar zeggen: petje af voor dit concept en onwijs goed verhaal. Het is zo goed geschreven, reuze spannend en het verhaal kruipt echt in je hoofd.