Zomer in Cornwall met ‘De kleine bakkerij aan het strand’

In het eerste deel van De kleine bakkerij-serie van Jenny Colgan probeert Polly een nieuw leven op te bouwen. Weg van haar verleden, haar huwelijk dat op de klippen is gelopen en het gezamenlijke en failliete bedrijf van haar en haar man Chris. Ze verhuist naar een schiereiland en wat volgt is een nieuw en schattig avontuur.

Nadat het bedrijf van Polly en Chris failliet is geklaard moeten ze beiden op zoek naar een nieuwe woning. Het is niet makkelijk om een woning te vinden met het bedrag dat ze maandelijks krijgt. Dan valt haar oog op een appartement op getijdeneiland Mount Polbearne met ‘bijzondere ligging’ in het infokader, oftewel ‘buitengewoon onpraktische locatie’. Toch gaat ze kijken met haar beste vriendin Kerensa en ziet ze zichzelf daar al helemaal wonen. Haar besluit staat vast, ze verhuist naar Mount Polbearne.

Moeizame verhuizing

De verhuizing gaat niet helemaal zoals gepland: haar boeken worden meegenomen door de wind en ze kan niets anders doen dan huilen. Gelukkig wordt het lievelingsboek van haar vader door kapitein Tarnie gevangen. Samen met zijn mannen verplaatst hij de bank naar de kleine bovenkamer van de oude bakkerij.

Eerste paar dagen

De eerste nacht schrikt Polly wakker als ze een bons en een gil hoort. In eerste instantie denkt ze dat het een inbreker is totdat ze de papegaaiduiker ontdekt, haar eerste goede vriend op het eiland. Naast Neil de papegaaiduiker ontmoet Polly steeds meer mensen en begint ze zich meer thuis te voelen, ondanks dat de vrouw van de bakkerij gemeen tegen haar doet vanwege het brood dat Polly bakt. Mevrouw Manse is namelijk eigenaar van de enige bakkerij op het eiland. Vindt Polly haar draai op het eiland en kan ze eindelijk echt gelukkig zijn?

Leuk en schattig

‘De kleine bakkerij aan het strand’ is een leuk en vooral schattig verhaal (dankzij Neil de papegaaiduiker). Het is een echte feelgood-roman met een leuke en vlotte schrijfstijl. Door het universele thema, iemand gaat op zoek naar zichzelf/een nieuw begin, is het een herkenbaar verhaal. Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen!

Nederlandse vertaling door Elise Kuip

Ook heel leuke feelgoodromans:
Stranddagboek
Duingras
De stroopwafelshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *