‘De kleine bakkerij aan het strand’ van Jenny Colgan

In ‘De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan’ staat romantiek, vriendschap, vers gebakken brood en avontuur centraal. Het boek heeft alle ingrediënten voor een feelgoodroman. Nederlandse vertaling door Elise Kuip.  

Lysanne schreef al eerder een recensie over dit boek. Yvonne is echter onze ‘feelgoodroman-expert’ en we zijn benieuwd of zij net zo enthousiast is als Lysanne over dit ‘schattige boek’…

Opnieuw beginnen 

Wanneer Polly haar relatie met Chris eindigt en hun zaak failliet gaat, is haar toekomst onzeker. Geen baan, geen huis, helemaal niets. Opnieuw beginnen is de enige optie voor Polly. Maar hoe en waar?  

Mount Polbearne 

Eenmaal uitgehuild bij haar vriendin Kerensa besluit Polly op huizenjacht te gaan. Helaas blijkt alles onbetaalbaar, te klein of te oud te zijn. Totdat ze al scrollende op het Internet een huisje op het getijden eiland Mount Polbearne tegenkomt. Nou, ja een huisje? Het woord ‘krot’ dekt de lading beter. Ondanks de slechte staat van het huisje, laat het Polly niet meer los. 

Eilandgeluk 

Samen met haar vriendin Kerensa gaat Polly een kijkje nemen bij het huisje. Wanneer het getij goed is, steken ze over en komen aan bij het huisje. Een huis waar de tijd stil heeft gestaan. En toch voelt Polly zich aangetrokken tot deze plek. Het uitzicht is zo geweldig dat ze besluit er te blijven.  

Vers brood 

Wanneer Polly haar spullen verhuisd, komt ze direct in contact met een paar eilandbewoners. Vissers die er dagelijks op uit varen om verse vis te vangen. Als dank voor hun hulp trakteert Polly de mannen op eigen gebakken brood. Haar hobby, brood bakken, blijkt van grotere waarde dan ze ooit had kunnen bedenken. Dat haar verse brood het begin zal zijn van haar nieuwe leven, had ze nooit kunnen dromen.  

‘De kleine bakkerij aan het strand’ smaakt naar meer! 

Als lezer wordt je meegenomen in de moeilijke start van het nieuwe leven van Polly. Regelmatig loopt het water je in de mond bij de verhalen over het verse brood en al het andere lekkers wat Polly voor de eilandbewoners en gasten maakt. Krijg je ook zin in bakken? Dat  komt mooi uit. Achter in het boek vind je 7 recepten waarmee je ‘het zoete leven’ echt kunt proeven.  

Niet alleen de recepten smaken naar meer. Ook het verhaal laat je niet meer los. Op het eiland krijgt Polly te maken met succes, liefdesverdriet en afscheid. Alle emoties uit het echte leven komen aan bod. En dat maakt het verhaal tot een heerlijk en eerlijk boek.  

Meerdere delen 

‘De kleine bakkerij aan het strand’ is het eerste deel van deze serie. Het verhaal gaat verder in deel 2:  ‘Zomer in de kleine bakkerij’. En recent is deel 3 uitgekomen: ‘Winter in de kleine bakkerij’. Dus voorlopig zit je met deze serie gebakken…  

Meer boeken zoals dit:

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *