Een zoektocht naar slachtoffer of dader?

‘Vind haar’ van Lisa Gardner is een reuzespannend boek over Flora Dane die vijf jaar geleden bevrijd is van de man die haar had ontvoerd. Het is nu, vijf jaar later dus, aan D.D. Warren om te bewijzen of Flora schuldig is of niet in haar nieuwste moordzaak.

Het verhaal begint met alle dingen die Flora niet wist toen ze werd ontvoerd en in een doodkist wakker werd. Er is een ding dat ze wel weet en wat haar kracht geeft: wraak. Daarom gaat ze deze vrijdagavond uit en wordt ze meegenomen door de barman. Vanaf dit moment gaat het allemaal heel snel. Ze heeft in vijf jaar tijd veel getraind en weet dat ze hem aankan: ze verbrandt hem levend.

“Een donker hart tegen een verloren ziel.”

Rechercheur in beperkte dienst

D.D. is ter plekke, in beperkte dienst, maar krijgt niets los uit Flora behalve dat D.D. goed het huis moet onderzoeken voor het vermiste meisje Stacey Summers. Flora heeft haar slachtofferspecialist van de fbi gebeld en hij komt haar ophalen. D.D. probeert hem nog te ondervragen, maar veel verder komt ze niet.

“Pijn is een symfonie. Een melodie die stijgt en daalt en vele, vele noten kent. Ik leerde die te spelen. Niet langer een hulpeloos slachtoffer in een zee van lijden, maar een krankzinnig orkestraal genie dat de muziek van haar eigen leven dirigeerde.”

Flora’s tweede verdwijning

Dan verdwijnt D.D.’s slachtoffer/dader en niemand weet waar ze is. Is Flora nu voor de tweede keer ontvoerd of is ze zelf weggegaan? Haar naasten weten zeker dat ze niet zelf is weggegaan, de deur stond immers open en Flora laat nooit haar deur openstaan. D.D. moet er alles aan doen om Flora te vinden. Flora is misschien niet de enige…

“Niemand wil een monster zijn.”

In een sneltreinvaart

Het boek leest in een sneltreinvaart. Je wil constant weten wat er gaat gebeuren. Is Flora schuldig of toch niet? Het verhaal wordt verteld vanuit Flora’s perspectief (heden en verleden) en rechercheur D.D. Langzaam komt alles samen, of snel, want dit boek lees je zo uit. 

D.D. Warren-serie

Er zijn nu in totaal negen boeken en vier korte verhalen met D.D. Warren in de hoofdrol. Wil je de serie vanaf het begin lezen, dan moet je met ‘Alone’ beginnen (niet vertaald). Op haar website staan alle boeken met betrekking tot D.D.. Je kan de boeken los van elkaar lezen, maar voor de ontwikkelingen van de verhalen is het misschien leuker om ze in de juiste volgorde te lezen.

‘Vind haar’ is het perfecte boek voor iedereen die van thrillers houdt. Het boek is erg goed en spannend geschreven. Het doet me denken aan Karin Slaughter. Toch verschillen de schrijfsters erg van elkaar en dit komt natuurlijk door de verschillende schrijfstijlen.

Meer spannende thrillers:
De laatste weduwe
Winterland
Op het verkeerde moment

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *