Weer een spannend ‘Will Trent’-verhaal

In de ‘Laatste weduwe’ van Karin Slaughter rennen Sara Linton en Will Trent op een explosie af. Niets is wat het lijkt en dat wordt snel duidelijk wanneer ze op een ongeluk stuiten. Will eindigt in een hevig gevecht en Sara wordt meegenomen… maar waar naartoe en waarom?

De dag begint rustig. Will en Sara gaan met Sara’s moeder en tante brunchen. Voordat het tijd is, laten twee explosies de aarde schudden. Will rent naar de campus van Emory University terwijl Sara snel haar auto pakt. Er zijn niet alleen twee explosies afgegaan, auto’s zijn ook op elkaar ingereden. Sara heeft gelijk al het gevoel dat er iets niet klopt. Wanneer ze de ontvoerde Michelle Spivey ontdekt, weet ze zeker dat er iets mis is. Daarna wordt zij zelf ook ontvoerd.

“Fuck de regels. Een eerlijk gevecht bestond niet.”

Sara wordt ergens in de bergen vastgehouden door een radicale groepering. Deze neonazi’s hebben ook kinderen met mazelen in hun kamp. Als kinderarts moet ze de kinderen wel helpen. Langzaam komt ze meer te weten over de groep en de Boodschap waarover de leider, Dash, het heeft. Ook hier is niet alles wat het lijkt.

In de bewoonde wereld probeert Will samen met zijn collega Faith en baas Amanda meer te weten te komen over de mensen die Sara hebben ontvoerd. Beetje bij beetje komt de groep in beeld en wordt het duidelijk hoe gevaarlijk ze wel niet zijn. Will moet undercover om Sara te bevrijden.

“Haat de zondaar, heb de zonde lief,” zei Van Zandt.

Spanning en sensatie

Het boek is vanuit meerdere perspectieven geschreven, waardoor je zelf alle puzzelstukjes in elkaar kan zetten. Langzaam komt de grote puzzel naar voren en toch blijft het boek 496 pagina’s lang spannend. Je wil weten wat er gaat gebeuren en je hoopt dat Will Sara op tijd zal vinden. Het knappe van Slaughters schrijfstijl is dat ze heftige onderwerpen zoals verkrachting en pedofilie goed in haar verhalen weet te weven. Zo snap je meer van de achtergrond van de karakters en hun motivaties. Er wordt niet te gedetailleerd beschreven, maar dat is niet nodig. Het is al gruwelijk genoeg. 

Queen of crime

In juni komt de queen of crime met een nieuw ‘Will Trent’-verhaal genaamd ‘Verzwegen’. Ik weet zeker dat dit boek net zo spannend gaat worden. De boeken kan je prima los van elkaar lezen. Slaughter weet het namelijk zo te schrijven dat je nooit zult afvragen ‘huh, heb ik iets gemist?’. Toch is het leuker om ze achter elkaar te lezen voor de details. Dat wordt even snel alle boeken bestellen voordat de nieuwste uitkomt?

De ‘Laatste weduwe’ is voor iedereen die van een spannend detectiveverhaal houdt. Een Slaughter-boek is gegarandeerd goed geschreven en erg spannend.  

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *