Tijd voor nagelbijten en slapeloze nachten

De komende weken zijn perfect voor alle thriller-liefhebbers. Van 1 juni t/m 21 juni zijn het namelijk de Spannende Boeken Weken. En daar hoort ook een geschenkboek bij. Als je €15 besteedt aan Nederlandstalige boeken of ebooks, krijg je ‘Wat jij niet ziet’ van M.J. Arlidge cadeau.

Achterflap
Alice Seebold is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Alice voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is?

Nederlandstalige boeken

Er zijn zoveel goede boeken uitgebracht op eigen bodem dat het moeilijk is om te kiezen. Wat dacht je van ‘Het bloemenmeisje’, ‘De kolonie’ of een van de thrillers van Kiki van Dijk?

Hier een kort overzicht van de drie boeken:

Anya Niewierra

Begin dit jaar kwam ‘Het bloemenmeisje’ van Anya Niewierra uit.

Achterflap
De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.
Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.
Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar?

Mirjam Mous

Het tweede deel ‘De kolonie’ in de serie H@ck van Mirjam Mous kwam in april uit. De futuristische serie is geschikt voor jongeren, het valt in de categorie young adult.

Kiki van Dijk

Vorig jaar kwam ‘Nice’ van Kiki van Dijk uit en het unieke van haar boeken is dat elk boek zich afspeelt in een favoriete vakantieplaats. Net zoals het boek ‘Winterberg’ waarover Yvonne heeft geschreven.

Internationale boeken

Het geschenk geldt alleen op Nederlandstalige boeken. Toch een kort overzicht met internationale boeken die pas zijn uitgebracht of nog uitgebracht worden.

Karin Slaughter

Morgen komt er weer een recensie van de Queen of crime online met het eerste verhaal over Will Trent. Over precies acht dagen (9 juni) komt haar nieuwste thriller ‘Verzwegen’ uit, een goed moment om terug te blikken met ‘Triptiek’.

Stephen King

‘Als het bloedt’ bestaat uit vier bloedstollende verhalen van de meester van de horror en suspense. Naast de titel van het boek, zijn er de ook de volgende titels: ‘ De telefoon van meneer Harrigan’, ‘Het leven van Chuck’ en ‘Rat’.

Lisa Gardner

Op mijn verjaardag kwam het nieuwste en spannende boek ‘Niet verder vertellen’ van Lisa Gardner uit. Weer een boek met D.D. Warren én Flora Dane in de hoofdrol, net zoals in ‘Vind haar’.

Steve Cavanagh

Hoog op mijn eigen lijstje staat ‘Verdraaid’ van Steve Cavanagh. Het lijkt me een reuzespannend verhaal en dus perfect voor de Spannende Boeken Weken.

Achterflap
JT LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen; door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.
Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer. Voordat je dit boek gaat lezen, wil LeBeau dat je drie dingen weet:

1. De politie wil me aanklagen voor moord.

2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.

3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik hierna achter jou aan.

Als je dit boek uit hebt, dan weet je: de waarheid is verdraaid…

Wat is jouw favoriete thriller? Ik ben benieuwd!