‘Stranddagboek’ en een hond die een scheet laat…

In het ‘Stranddagboek’ van Emily Henry laat een hond een scheet. Hoe erg is dat?  Nooit gedacht dat ik over een schetende hond zou lezen in een roman. Maar het is gebeurd, en ik heb zo moeten lachen… 

Humor met hoofdletters

En daarmee zijn we direct bij het allerleukste van ‘stranddagboek’ gekomen: de humor. Emily Henry heeft in dit boek zoveel woordgrappen, humor en ongemakkelijke situaties beschreven, dat je het boek met heel veel plezier in één keer uit leest. 

Liefde. Liefde?

Uiteraard gaat het ook in deze roman om een liefde die maar niet wil opbloeien. Nou ja, wel wil bloeien, maar niet tot elkaar wil groeien. January is schrijfster, met een mega writersblock! De oorzaak hiervan is de 360 graden draai die haar leven heeft gemaakt. Tot voor kort leefde ze op haar eigen gecreëerde roze wolk. Na een heftige familie gebeurtenis is ze daar keihard van afgevallen en leeft ze onder een donderwolk. Met regen en bliksem.  

Net als January heeft ook Augustus Everett, Gus voor intimi, nog te weinig woorden op papier om ook maar in de buurt te komen van iets wat een boek genoemd mag worden. Ook hij worstelt met recente gebeurtenissen in zijn leven. En zijn moeilijke jeugd heeft duidelijke sporen nagelaten in zijn leven. Hij is zeker wel eens gelukkiger geweest.  

Vooral in de tijd op de middelbare school. Toen hij stiekem verliefd was op een klasgenote. Wat hij ook deed, ze zag hem nooit staan. En tot overmaat van ramp was zij ook nog eens beter in verhalen schrijven. Eén keer is hij samen met haar in zijn armen zo gelukkig geweest. Helaas bleef het bij die ene keer… 

Feelgoodroman

Zoals een echte feelgoodroman doet verwachten, hoef ik je niet te vertellen wie er op wie verliefd worden en hoe het verhaal eindigt. Emily Henry weet ondanks het voorspelbare einde de lezer met humor, ongemakkelijke situaties en familie geheimen mij zo te boeien, dat ik het boek met veel plezier, en regelmatig een lach op mijn gezicht, heb uitgelezen. Kortom, een  heerlijk boek om deze zomer mee te nemen naar je vakantie bestemming!  

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *