Blanco – verborgen herinneringen

Wat doe je met je leven als je uit een coma ontwaakt en je geheugen kwijt bent? Darline Degheldere schrijft in haar derde psychologische thriller ‘Blanco’ over Amanda, die dit overkomt. De grote vraag is: komt het geheugen van Amanda nog terug? En als het terug komt, kan ze de confrontatie met haar verleden dan wel aan? Dit psychologische boek laat je nadenken over hoe je zelf zou reageren als je ineens je geheugen kwijt zou zijn.

Ongeval

Ik heb geen vader (meer), geen zussen, geen broers, geen kinderen en geen echtgenoot.
En voor de rest? Geen flauw idee.

In ‘Blanco’ lees je over Amanda. Zij heeft een ernstig auto-ongeval overleefd en werd, na een lange tijd in coma te hebben gelegen, wakker zonder geheugen. Het enige wat ze nog weet, zijn gebeurtenissen van voor haar zestiende. Al snel merkt Amanda dat de mensen om haar heen niet helemaal eerlijk zijn. De jonge vrouw die onder haar appartement woont is wel erg betrokken. En haar psycholoog lijkt veel meer te weten dan hij wil toegeven. Amanda raakt steeds meer gefrustreerd dat niemand haar lijkt te willen vertellen wat ze over haar weten.

Geheugen

Het bestaat nog, mijn geheugen, en de herinneringen blijken niet gewist, maar eerder verborgen.

Langzaam komt het geheugen van Amanda terug. Door geuren, bekende gezichten en geluiden vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek. Amanda lijkt weer wat grip op haar leven te krijgen. Ineens blijkt ze niet zo alleen te zijn als ze dacht en deelt ze haar leven onbewust al met dierbaren. Maar haar geheugen brengt niet alleen mooier herinneringen terug. Er blijkt ook een duistere kant aan haar verleden te zitten. Waarom kan ze daar toch haar vinger niet op leggen?

Nachtmerrie

Het voelt alsof ik in een moeras ben verzeild. Vragen roepen vragen op, twijfel aan het een leidt tot twijfel aan het andere en ik raak zo stilaan de vaste bodem onder mijn voeten kwijt.

Terwijl haar verleden weer vorm krijgt, ontvangt Amanda vreemde brieven. De betekenis van deze boodschappen dringt pas tot haar door als het bijna te laat is. Haar verleden herhaalt zich en een kind loopt gevaar. Amanda neemt het heft in eigen handen en onderneemt actie.

Psychologie

De geest, ontdek ik, is een raar iets. Veel ingenieuzer dan ik kon vermoeden.

Zoals ik gewend ben van boeken die bij Hamley Books worden uitgegeven, las ik dit boek ondanks zijn 356 bladzijden binnen een paar dagen uit. Het boek is vlot geschreven en leest daardoor gemakkelijk weg. En dankzij het psychologisch onderwerp, zet het verhaal je aan het denken en wil je telkens verder lezen.

Het genre ‘psychologische thriller’ is naar mijn mening niet helemaal correct. Ik vind het meer een psychologische puzzel. Een thriller kan ik er niet in vinden, echt spannend wordt het niet. Toch heb ik het boek wel met plezier gelezen en vond ik de werking van het geheugen er goed en interessant in naar voren komen.

Hou je van psychologische thrillers? Meer interessante boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *