Wat niet weet

De debuutroman ‘Wat niet weet’ is geschreven door Elodie Foulon en gelezen door Godart Bosmans. Onderstaand zijn recensie. Het boek heeft hem meer dan positief verrast.

Wat niet weet

In de roman ‘Wat niet weet’ komen totaal verschillende personages in beeld die na heel wat pagina’s stilaan met mekaar verweven geraken. Het verhaal, dat zich afspeelt in Californië, komt eerder traag op gang en kan in het begin wat verwarrend overkomen. Het is goed om de eerste honderd pagina’s in een kort tijdsbestek te lezen. Hierdoor voorkom je dat je de personages en de relaties niet met mekaar zal verwarren.

De kunstwereld

Bij deel twee ken je de personages en is de verweving begonnen. Het is in zijn totaliteit een fantastisch intrigerend verhaal dat zich afspeelt in de kunstwereld en een echte page turner mag genoemd worden.

Timothée is de innemende dominante figuur die in zijn ‘factory’ een soort commune creëert en vele contacten heeft in de kunstwereld.

Feestjes en vernissages zijn hun niet vreemd en het feit dat vele kunstenaars soms raar uit de hoek kunnen kopen is hier niet anders.

Vele relaties gaan er nogal losbandig aan toe. Op een welbepaalde vernissage, die zeer aanschouwelijk beschreven wordt, gebeuren een aantal zaken die het boek domineren en de lezer meesleept in allerhande romances , affaires, terreur en bizarre hilarische onverwachte gebeurtenissen.

‘Een labyrint vol dreigende gangen en hoeken vol nare verrassingen. Bezwijken kon hij niet, mocht hij niet, zelfs niet een beetje…’

Achterflap boek

Humor, details en rechtvaardigheid

De humor op onverwachte plaatsen geeft het boek een fijn extra cachet. De hoofdpersonen zijn adembenemend welomschreven en gedetailleerd in beeld gebracht. De situaties zijn vaak herkenbaar en verbazingwekkend. Rechtvaardigheid is een concept dat vaak voorkomt in het boek. Het verhaal zal daardoor de lezer eveneens aanspreken op een sterk rechtvaardigheidsgevoel .

De auteur getuigt van een relationele gedegen psychologische mensenkennis die soms zeer herkenbaar is.

‘Wat niet weet’ is een fresco van geld-, roem- én kunstminnende mensen van vlees en bloed die al eens buiten de lijntjes durven te kleuren bij het trekken van de grenzen tussen goed en kwaad.

Achterflap boek

Aanrader?

‘Wat niet weet’ heeft mij meer dan positief verrast, daarom kan ik het boek aan een ieder aanraden. Elodie Foulon, een West-Vlaamse auteur, heeft als debuut een sterke literaire thriller neergezet. Ik kijk uit naar meer boeken van haar.

Hou je van psychologische thrillers? Meer recensies op onze website:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *