Voorlezen tijdens de Nationale Ouderendag

De Nationale Ouderendag van 2023 is morgen op 6 oktober 2023. De dag zal in teken staan van voorlezen. Boekrecensiesblog biedt veel leuke en goede boeken voor dit doel. Dus: voorlezen maar!

Nationale Ouderendag

Nationale Ouderendag is een initiatief van Het ouderenfonds. Op hun website kun je lezen over het doel van Het ouderenfonds en de activiteiten. “Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Onze pijlers: actief ouder worden, het inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving en het bestrijden van eenzaamheid.” Prima verhaal!

Voorleeslunch

Voor het jaar 2023 heeft Ronald Giphart een verhaal geschreven dat wordt voor gelezen tijdens de voorleesbrunch. Dit werd aangekondigd tijdens het radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. Op Nationale Ouderendag, vrijdag 6 oktober, zal Giphart persoonlijk zijn verhaal voorlezen om 12.15 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Op dezelfde dag zullen ook andere bekende en minder bekende Nederlanders het verhaal voorlezen aan ouderen in verzorgingsinstellingen en bibliotheken. Dit initiatief van de Leescoalitie heeft tot doel ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ouderen kunnen genieten van een prachtig verhaal.

Voorlezen; altijd blijven doen!

Noortje de Kok schreef een geweldige blog over het feit dat je nooit moet stoppen met voorlezen! En dat blijkt nu ook maar weer. Kinderen genieten ervan, maar ouderen misschien nog wel meer! Enne… niet voor niets zijn luisterboeken steeds populairder. Het is net alsof de voorlezer jou het verhaal persoonlijk verteld. En dat geeft een goed gevoel.

Nationale Ouderendag; meedoen met voorlezen

Via deze link kun je je aanmelden als je mee wilt doen. We zijn een beetje laat, maar als je vandaag in actie komt, om een lunch te organiseren met ouderen, dan kun je nog meedoen.

MEEDOEN!

Of hou het klein in jouw eigen omgeving. Er is vast wel een oudere die je een groot plezier doet met een lekker lunch inclusief voorlezen, of voor lezen tijdens een andere gelegenheid.

Veel plezier!

Boeken voor en door én over ouderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *