‘Valse getuige’ van Queen of Crime

“Hij zag wat je deed. Hij weet wie je bent…” Dit zijn de woorden op het laatste boek ‘Valse getuige’ van Karin Slaughter. Is dit weer een bloedstollend verhaal zoals we gewend zijn van onze geliefde thrillerschrijfster?

Zussen Leigh en Callie hebben iets verschrikkelijks gedaan toen ze jong waren. Iets waarvan ze dachten ermee weg te komen. Maar kan dit wel? Leigh lijkt het allemaal te hebben met een prachtige dochter en een goede carrière bij een advocatenkantoor. Totdat ze haar volgende client ontmoet, een bekende uit haar donker verleden. Ze weet niet wat hij wil, of beter gezegd: wat hij weet. Het enige wat ze weet is dat ze hem moet verdedigen. Een monster die vrouwen gruwelijk mishandeld en verkracht.

En de andere zus?

Callie heeft haar toevlucht in drugs gevonden. Elke keer op zoek naar de volgende kick. Het verzacht haar pijn en verlost haar van het verleden. Totdat Leigh vertelt dat Andrew weer in hun leven is verschenen. Het enige dat Callie kan doen is ervoor zorgen dat Andrew stopt. Maar hoe stop je een monster?

De kracht van Slaughter

Ondanks dat de zussen uit elkaar zijn gegroeid, laten ze niets tussen zich in komen en staan ze altijd voor elkaar klaar. Het is mooi om hun sterke band te zien. Het geeft een menselijk gevoel, zeker tijdens het lezen over vrouwenmishandeling, kindermisbruik en intens drugsgebruik. Dit is ook zeker de kracht van Slaughter: schrijven over maatschappelijke kwesties. Daarom lees ik altijd haar boeken.

De eindbeoordeling

‘Valse getuige’ is een goedgeschreven legale thriller. De personages zijn erg goed uitgewerkt, zelf was ik fan van Callie en Dr. Jerry. Zij waren heel menselijk en ook hun relatie liet me ontroeren. Zoals de Slaughter-fans weten is dit niet een boek voor de faint-hearted. Ondanks dat je telkens wilt weten wat er gaat gebeuren, is deze standalone toch erg lang (het duurde echt even voordat de spanning werd opgebouwd). Er wordt veel over de covid-situatie geschreven, dit kan lezers afschrikken. Toch kan ik zeggen dat ik ondanks deze punten heb genoten van ‘Valse getuige’, het blijft Karin Slaughter!

Meer Karin Slaughter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *