Skin of the sea

Wat krijg je als je Afrikaanse mythologie en De kleine zeemeermin samenbrengt? Dan krijg je dit geweldig verhaal! Dit is reden nummer 1 waarom ik Skin of the sea van Natasha Bowen heb gekocht. Reden nummer 2? De cover, heb je gezien hoe prachtig deze is?

Simi behoort tot de Mami Wata: de zeemeerminnen die de overledenen in de zee zegenen. Dit is hun enige taak die is opgelegd. Dan valt er een jongen overboord en als Simi hem wil zegenen, merkt ze dat hij nog leeft. Ze kan niets anders doen dan Kola redden. 

“Simidele. Listen to me. I know you will make things right. What is done is done. We cannot change the past, only learn from it. What happens next is up to you.”

In de problemen

Doordat ze Kola redt, komt Simi in de problemen. Dit is niet de taak die Yemoja, degene die de zeemeerminnen heeft gecreëerd, heeft opgelegd. Om Yemoja, de Mami Wata en zichzelf te redden moet Simi twee speciale ringen zoeken zodat ze haar fout weer goed kan maken. Toevallig weet Kola waar ze de ringen kan vinden en hij begeleidt haar naar zijn huis. Het avontuur begint.

“As I soar through the salt-filled air, I let the rest of my tears fall, and when I open my eyes, it is to a cold sea, washing them away.”

Wat een verhaal!

Ik kan niets anders zeggen dan wat een verhaal! Je waant je in de zee naast Simi. Natasha Bowen heeft de beschrijvingen, de verhaallijn, de karakters, gewoon alles erg goed uitgewerkt. Skin of the sea is perfect voor iedereen die meer over Afrikaanse mythologie wil lezen, van een beetje spanning, avontuur en romantiek houdt. Het verhaal komt langzaam op gang, maar is het zo waard. Dit is het eerste deel van een tweeluik. Het tweede deel, Soul of the deep, komt in september.

Meer Young adult boeken: