The Paris apartment

Bonjour et bienvenue à Paris! In The Paris apartment gebeuren er dingen die we niet begrijpen. Is er sprake van een ontvoering, verdwijning of moord? En hoe zit het eigenlijk met alle bewoners van dit luxe appartementencomplex? Welkom bij Lucy Foleys “murder mystery”.

Jess vlucht uit Engeland en gaat overnachten bij haar broer Ben in Parijs. Hij stuurt nog een voicebericht naar haar. Wanneer ze aankomt, is er niemand die de deur voor haar open doet. Is dit typisch Ben: op het laatste moment verdwijnen of is er dit keer echt iets gebeurd?

Buren of verdachten?

Net als Jess vinden wij de buren erg verdacht: zo verschillend, maar het lijkt of ze elkaar toch goed kennen. Je probeert als lezer de link te leggen tussen iedereen en je stelt dezelfde vragen als Jess. We hebben een antwoord nodig! Wat is er gebeurd? Foley stopt hier en daar hints weg zodat we samen met Jess het mysterie kunnen oplossen.

Spannend tot het einde

Oh wat spannend is dit boek, zonder eigenlijk echt te weten wat er nu aan de hand is. Alles gaat door je hoofd: moord, verdwijning, is het Nick, is het de opgemaakte Penthouse-bewoonster… Wat is er met de te charismatische Ben gebeurd en zal zijn zusje het antwoord vinden? Je bent aan het puzzelen totdat de stukjes in elkaar vallen. En dat doen ze!

Net als The guest list

Foleys vorige boek The guest list was ook erg goed. Net als bij The Paris apartment weet je in The guest list niet wat er precies plaats heeft gevonden. Beide boeken draaien om het mysterie, het niet kunnen vertrouwen van de personages en zijn slow-paced. Hier moet je wel van houden, maar ik geloof dat het duidelijk is dat ik hier aardig van houd. Zoals ze in het Frans zeggen: een coup de cœur.

Meer thrillers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *