De aller állermooiste paardenboeken!

Speciaal voor paardenliefhebbers ben ik even in de archieven van het Internet Abyss gedoken. Én in die van herinneringen van mede-paardenliefhebbers. Wat zijn de mooiste paardenboeken die ooit zijn geschreven?

Collectief geheugen

Het boek ‘De jaren’ van Annie Ernaux beschrijft zo mooi hoe we een soort collectief geheugen hebben. Dat boek is sowieso een aanrader! Gezamenlijke herinneringen voelen altijd goed! Denk maar aan de Top-2000 of ‘Het jaar van…’

Voor paardenliefhebbers geldt dit misschien wel dubbelop! We kennen allemaal dezelfde boeken van vroeger, de Ponyclub en Penny magazines en de films die destijds maar mondjesmaat uitkwamen.

En we bleven natuurlijk thuis voor de televisieserie ‘Black Beauty’. Laat een paardenmens dit filmpje zien en het zal een nostalgisch gevoel oproepen dat zijn weerga niet kent! Houdt de tissues maar gereed, of ben bereid de komende dagen, misschien wel wéken aan te horen hoe heerlijk die serie was. En hoe mooi Black Beauty was, onze held, onze liefde en onze absolute paardenmeisjesdroom!

De mooiste paardenboeken

Maar dan nu de mooiste paardenboeken. Dit zijn ongetwijfeld ‘The Horse Whisperer’, ‘Warhorse’, ‘National Velvet’ en nog vele klassiekers die dit rijtje aanvullen.

Het complete rijtje is te vinden op de website ‘PaardenColumns‘.

En dit is de link: De mooiste paardenboeken die ooit zijn geschreven.

Jóuw mooiste paardenboeken?

Heb je tijd over omdat het bijvoorbeeld vakantie is, een beetje regent of dat je gewoon graag leest, dan is hier mijn gouden tip:

(Her)lees eens deze paardenboeken! Het zijn stuk voor stuk pareltjes en mooie beschrijvingen van vervlogen tijden. Pure nostalgie dus.

Nog een idee (holadiejé!): schrijf gerust een gastblog of gastrecensie voor PaardenColumns of voor Boekrecensiesblog. We bespreken namelijk niet alleen vers-van-de-pers boeken maar ‘doen’ ook graag oudjes. Vooral van die oude boeken die in ons collectieve geheugen zitten. Of on-ontdekte oudjes!

Alvast bedankt en nu verder in mijn boek, je raadt het al: De paardenfluisteraar!

Nog meer mooie paardenboeken om van te genieten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *