Meer boeken minder beeldscherm

Het afgelopen jaar had ik een goed voornemen voor mijzelf: meer boeken, minder beeldscherm. Nu is het jaar bijna om en kan ik tevreden zijn. Het is me gelukt! Althans, een bijna-beetje…

Meer boeken?

Boeken lezen is voor mij nooit zo’n probleem geweest. Ik haal dan wel láng niet het aantal dat Alicia Western in Stella Maris, noemt als antwoord op de vraag van haar psychiater, maar ik mag tevreden zijn. Er waren periodes in mijn leven dat ik er amper aan toe kwam. Maar boeken lezen is altijd een afsluiter van de dag voor mij geweest; in alle rust & horizontaal, daar kan geen slaappil tegen op.

De laatste jaren heb ik mijn passie voor boeken lezen opgepakt door deze website te beginnen. Door met een doel te lezen is de stimulans natuurlijk extra groot. Dus kom maar op met gast-recensies!

Maar dan blijft wel altijd het probleem: waar haal je de tijd vandaan?

Minder beeldscherm!

De Netflix-series had ik op een gegeven moment wel gezien. Iedere keer weer diezelfde acteurs, iedere keer weer van die cliffhangers die je haast dwingen om te blijven kijken. Series en films die je moét zien, pffff… te veel stress én keuze-stress! Zit je zo een uur te scrollen voor je iets interessants te pakken hebt. Herkenbaar?

Minder beeldscherm, dat klinkt gemakkelijk maar is voor velen onrealistisch. Maar de uren met je mobiel, is vaak wel een keuze. Wég met vele apps, en geloof me, dat scheelt echt al heel veel tijd!

Beeldscherm = boek

Dàt kan natuurlijk ook. Een boek lezen op de laptop of mobiel. Of oortjes in en een boek luisteren. Tegenwoordig zijn er vele variaties mogelijk en dat is natuurlijk een goede zaak! Maar een écht boek, heeft toch altijd mijn voorkeur gehad. Van boeken kun je gaan houden, en houdt je graag. Boeken leven met je mee in je leven en bepalen ook vaak de sfeer in huis. Zie: een boekenkast is de ziel van het huis.

Aanrader!

Wij, allen van Boekrecensies Blog, hebben dagelijks mooie aanraders voor jullie. Boeken die we al kritisch hebben gelezen en erg enthousiast over zijn, of iets minder enthousiast. Afraders komen niet voor op deze website, want we zijn bij voorbaat al selectief en houden niet van negatieve recensies.

Maar nu dus een AANRADER met hoofdletters: meer boeken, minder beeldscherm. Probeer het gewoon eens een tijdje en je zult zien dat je er geen spijt van zult hebben.

Meer boeken, minder beeldscherm dus

De boodschap van deze blog is Loud & Clear. Wie doet mee en wie heeft zin om hier een gastblog over te schrijven? Dan zit je wel weer achter een beeldscherm, maar ach… dat telt dan even niet. Ok?

Meer blogs over passie voor boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *