Lijken liegen niet

‘Lijken liegen niet’ van auteur Olivier van Os, is zijn debuut. Geïnspireerd door de thrillers die hij zelf leest, is hij gaan schrijven. De titel en de omslag van het boek liegen er niet om en laat de lezer snel de eerste bladzijde omslaan.

Forrest Hill wordt Forrest Kill

Forrest Hill, een gemoedelijk stadje in Amerika wordt opgeschrikt door de verdwijning van Sarah. Een tiener en beste vriendin van Rachel, Leah, Eva en Jasmine. Een jaar na de vermissing gaan de tieners een weekendje weg in het vakantiehuisje van een van hun ouders, waar Rachel de volgende ochtend niet meer in haar bed ligt en er bloedsporen van haar worden gevonden. De vriendinnen krijgen berichten van een vreemde. Wat weten zij over de vermissing van Sarah? Als binnen een week zowel Sarah als Rachel worden gevonden, hoe zeker zijn zij dan over hun leven? Forrest Hill huivert en wordt in de media al snel Forrest Kill genoemd.

Geheimen en BFF

BFF’s en geheimen, dan denk je aan onschuldige geheimpjes over jongens, roddelen over anderen. Niet in ‘Lijken liegen niet’. De vriendinnen zijn niet zo onschuldig meer, als ze waren voor de verdwijning van Sarah. Wat gebeurde er die bewuste avond, wat als een rode draad van misdaden nu door hun leven loopt? De rechercheurs zijn niet zeker van hun onschuld en bijten zich vast in deze zaak, vastbesloten de geheimen van deze BFF’s te ontrafelen. Zal dit lukken en wat is de rol van de vriendinnen?

Aan een stuk door

Na de eerste bladzijde te hebben omgeslagen, ben ik niet meer gestopt. Dat ik tussendoor soms moest koken was erg vervelend. Van dit soort boeken wil je dat er geen einde komt en er nog 100 bladzijden komen. ‘Lijken liegen niet’ leest makkelijk weg en is overzichtelijk. Logische flashbacks maken het boek compleet. Als lezer vul ik altijd in wie de mogelijke dader is, dat blijft in dit boek tot het einde een vraagteken en dus ontzettend spannend.

Het enige wat ik jammer vind is dat het einde niet het einde is waar je als lezer op hoopt. Deels open en een link naar het tiktok account van Olivier van Os https://www.tiktok.com/@olivierv.os Origineel zeker, maar geef mij maar een geweldig einde of een vervolgboek. Desondanks een heerlijk boek om te verslinden!

Vergelijkbare boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *