‘Laat niet los’, laat je niet los…

Standalone ‘Laat niet los’ van Harlan Coben laat jou niet los als lezer. Nap Dumas is vijftien jaar geleden zijn tweelingbroer verloren door, wat wordt gezegd, een ongeluk. De vingerafdrukken van zijn vriendin die toendertijd uit het niets is vertrokken, worden nu opeens in een nieuwe moordzaak ontdekt…

De moord op politieman Rex Canton brengt Nap terug naar het verleden. De politie van Pennsylvania heeft vingerafdrukken van zijn Maura gevonden. Zijn vriendin die vijftien jaar geleden spoorloos is verdwenen. De gebeurtenissen van nu wakkeren de gebeurtenissen uit het verleden aan. Komt eindelijk de waarheid boven water?

“Zo zijn we allemaal. We besteden alleen aandacht aan wat in ons verhaal past.”

Ongeluk, zelfmoord of moord?

Naps tweelingbroer Leo en diens vriendin Diana waren vijftien jaar geleden dronken en high geworden, met een dramatisch gevolg. Beiden werden op de treinsporen aangetroffen. Samen met de inmiddels gepensioneerde politiechef gaat Nap op zoek naar de dader(s), want hij weet zeker dat het geen zelfmoord of ongeluk was. Maar wat staat hem, vijftien jaar na zijn broers overlijden, allemaal te wachten?

“Het leven gaat door, zoals het hoort, ook al is het een beproeving. Als je je verdriet hebt, heb je tenminste nog iets. Maar als het wegebt, wat heb je dan nog?”

‘Laat niet los’ is gebaseerd op een gerucht

‘Laat niet los’ is een spannende thriller met een goed plot en plotwendingen. Het verhaal leest vlot en is niet te gecompliceerd om te volgen. Daarnaast leer je de karakters ook goed kennen. Dit is mijn eerste Coben-boek en ik heb er erg van genoten. De schrijfstijl is fijn en het verhaal zit goed in elkaar. ‘Laat niet los’ is gebaseerd op een gerucht over Cobens geboorteplaats: vlak bij de basisschool en achter de borden verboden toegang was er een controlecentrum voor Nike-langeafstandsraketten. Inmiddels weet Coben dat het gerucht waar is. 

Nederlandse vertaling door Martin Jansen in de Wal en Jan Pott

Meer spannende thrillers