Het verhaal van het bloemenmeisje

Literaire thriller ‘Het bloemenmeisje’ van Anya Niewierra neemt ons mee naar de Franse Pyreneeën. Dertig jaar na de moord op Nina’s moeder, staat opeens tweelingzus Théa in Nina’s gloednieuwe kruidenwinkel. En dan is Théa verdwenen…

Tot haar veertiende leefde Nina met haar moeder afgesloten van de wereld. Achter de grot, werd tegen haar gezegd, bevond zich de wereld van de duivels. Na de bizarre moord op haar moeder werd Nina meegenomen naar de bewoonde wereld.

We noemden je Nina Fleurie. Het bloemenmeisje.

Dertig jaar later, met behulp van haar pleegmoeder Gigi, runt Nina haar eigen kruidenwinkel. Ze is erg succesvol, ondanks dat het sociale aspect nog steeds lastig is. Toch gaat het goed met haar en denkt ze niet veel meer aan de wrede tijd in de Pyreneeën met haar moeder. Totdat haar tweelingzus Théa voor haar neus staat en met haar verschijnen ook de Slechte man en het Zwarte Moment in haar gedachten.

In de eenzaamheid van de bergen vind je geen verraders. Hier wel. Zelfs dichtbij.

Nadat Théa een artikel over Nina heeft gevonden tijdens het opruimen van de boerderij, is ze dus op zoek gegaan naar haar tweelingzus en echte ouders. Maar net als voor Théa is het een mysterie voor Nina. Wie is haar moeder? Behalve mama en de vrouw die haar mishandelde in de bergen?

Samen met Théa graaft Nina verder in hun verleden en hun moeders verleden: ze wordt gezocht voor moord. Dan Théa reageert niet meer op Nina’s berichten en komt ze niet opdagen om Nina op te halen. Nina is ongerust en weet zeker dat er iets met haar tweelingzus is gebeurd. Ze moet weten waar haar zus is, zelfs als ze nog verder moet graven en meer grenzen moet verleggen.

Ik ben nietig. Gebeurtenissen zijn nietig. Alles gaat voorbij. Verdriet komt en gaat. Vreugde komt en gaat. Als de golven van die prachtige zee. Het Zwarte Moment is voorbij. Die dag is niet meer.

‘Het bloemenmeisje’ is een verhaal over wat haat en liefde, keuzes maken en verraad, met een mens kan doen. Het is een zeer goed geschreven thriller waarvan alle details perfect op elkaar aansluiten. Locaties – Nederland tot aan Frankrijk – worden goed beschreven en ook de geuren geven je het gevoel er echt te zijn. De karakters en hun verhaallijnen zijn goed uitgewerkt waardoor het een erg geloofwaardig verhaal is. Ik kan niets anders zeggen dan: ‘Het bloemenmeisje’ is een echte aanrader!

Meer Nederlandstalige thrillers

Winternacht
Winterberg
Het CARPA Complot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *