Het kamermeisje

‘Het kamermeisje’ is de debuutroman van Nita Prose. Een feelgoodroman die veel weg heeft van een detective. Je leert Molly kennen, een kamermeisje dat stil aanwezig is en door haar naïviteit slachtoffer wordt van de verkeerde mensen.

Het kamermeisje van Nita Prose is even wennen

‘Het kamermeisje’ is even wennen. Waar je in de meeste feelgoodromans direct meegenomen wordt in het liefdesleven van de hoofdpersonage, kruip je nu in het hoofd van de stille Molly. Het verhaal is geschreven in de ‘ik vorm’ en daarmee zit je vanaf pagina één direct in Molly haar gedachten.

Kamermeisje Molly

Als kamermeisje ziet en hoort Molly veel zonder zelf op de voorgrond te hoeven staan. En dat is precies wat bij haar persoonlijkheid past. Molly vindt het maar moeilijk om andere mensen te begrijpen. Ze weet niet hoe ze emoties en woorden van anderen moet interpreteren. Hierdoor weet ze vaak niet wat van haar verwacht wordt. Sociale situaties gaat ze liever uit de weg.

Passie voor schoonmaken

Emoties vindt ze maar moeilijk, maar van schoonmaken, structuur en ritme wordt ze blij. Het geeft haar houvast en zorgt voor duidelijkheid. Ze is het liefste stil en op de achtergrond aanwezig. Maar zonder dat ze het door heeft, speelt ze ineens de ‘hoofdrol’ in een moordzaak.

Moord in het hotel

Terwijl Molly aan het schoonmaken is, ontdekt ze dat mr. Black, een beruchte en steenrijke gast dood in zijn bed ligt. Ondanks dat ze direct melding maakt en ze het eerlijke verhaal verteld wordt ze toch een verdachte.

En dan moet Molly het moeilijkste ooit doen: hulp vragen! Maar bij wie kan ze terecht? Door haar teruggetrokken leven heeft ze geen vrienden. Totaal onverwachts blijkt ze toch meer vrienden te hebben dan ze verwacht had. Maar hebben die vrienden allemaal wel goede bedoelingen met haar?

Het kamermeisje is anders dan anders

Nadat je als lezer gewend bent om vanuit de gedachten van Molly haar leven en alle gebeurtenissen mee te maken, wil je ook weten hoe Molly als hoofdverdachte in deze zaak terecht is gekomen. Wie heeft er misbruik van haar vertrouwen gemaakt? Of is Molly misschien zelf ook niet altijd even eerlijk geweest en is ze toch niet dat onschuldige kamermeisje? Om hierop antwoord te krijgen moet je deze roman echt lezen!

Meer spannende romans of feelgoodromans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *