Het grote ovenhandboek

Met het lezen van deze recensie van het grote oven handboek van Karin Luiten gaat het water je gegarandeerd in de mond lopen! Zeker wanneer je een zogenoemde ‘luie kok’ bent. Want de oven staat vooral bekend als het ultieme kookgerei voor de luie kok. Maar ben je dat ook wanneer je de lekkerste gerechten uit de oven tovert?

Het grote ovenhandboek

In het grote ovenhandboek, je raadt het al, staan alleen maar recepten die je in je oven bereidt. Zowel zoete als hartige gerechten. De ondertitel van dit kookboek van Karin Luiten is niet voor niets: Haal alles uit je oven! Want wat blijkt: je kunt (bijna) alles in de oven bereiden.

Koken met Karin

Wanneer je denkt: “Hé, die Karin van Karin Kookt komt mij bekend voor!” Dat kan. Karin schrijft namelijk elke week een column in dagblad Trouw, heeft meerdere kookboeken en culinaire scheurkalenders uitgebracht.

De eerste druk van het grote ovenhandboek is in 2012 uitgekomen. In 2018 heeft Karin een herziene druk uitgebracht met extra recepten. Een echte must-have dus voor alle thuis- en hobbykoks. Zeker wanneer je van een opgeruimde keuken houdt wanneer je aan tafel gaat.

De voordelen van koken met de oven

Het voorwoord van dit kookboek begint met de veel belovende woorden: ‘Alleen luie koks werken veel met de oven’ van Robert Kranenborg. Ben je dan een luie kok wanneer je graag met de oven werkt? Volgens Karin niet. Koken en bakken met de oven heeft zoveel meer voordelen: je zet in een handomdraai gemakkelijke en mooie gerechten op tafel. En terwijl de oven zijn werk doet, ruim je de keuken op en heb jij alle tijd voor je visite. Of voor de krant, of de was, of wat dan ook.

De recepten

In het ovenhandboek staan in totaal ruim 175 zoete en hartige recepten. De een wat moeilijker dan de andere maar voor amateurs- en hobbykoks meer dan prima te doen.

Daarnaast vind je in dit kookboek veel tips en tricks om het beste uit je oven te halen. Van groente, tot taart of heb je liever een ovenschotel? Alles kan. Zelf vind ik het overzicht met recepten voor verschillende taartbodems erg handig. Denk daarbij aan pizza-, brood- pasta of bladerdeeg. Alle deegsoorten vind je terug en met de duidelijke instructies gaat het je zeker lukken om wat lekkers te maken.

Met mooie foto’s en door Karin zelf getekende illustraties is het een heerlijk kookboek om te hebben!

Nóg meer lekkere kookboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *