Heerlijk duurt het langst 

Wanneer je Jill Mansell zegt denk je direct aan feelgoodromans. Althans ik als feelgood-liefhebber wel. Regelmatig lees ik dan ook één van haar boeken. ‘Heerlijk duurt het langst’ van Jill Mansell mag zeker niet op je nachtkastje ontbreken wanneer je met een gelukkig gevoel in slaap wilt vallen… 

Chateau Meiland is er niets bij 

Vanaf de eerste pagina heb je direct het gevoel dat je in één van de afleveringen van het televisie programma ‘Chateau Meiland’ beland bent. Hoofdpersonage Lainey werkt op een chateau in Frankrijk. Wanneer na een bijzonder misverstand het chateau failliet, gaat is ze zowel werkloos als vrijgezel. Met niets meer dan een koffer vol persoonlijke bezittingen gaat ze op weg naar een nieuw avontuur.   

Leugentje om best wil  

Lainey besluit, na haar ontslag, samen met haar beste vriend Kit, als au pair te gaan werken bij een chaotisch gezin in Cornwall. Helaas voldoet ze niet aan één van de voorwaarden die nodig is om de baan te krijgen. Maar een leugentje om best wil is toch niet erg? Wanneer ze eenmaal samen met Kit aangenomen wordt, blijkt dit leugentje best wel grote gevolgen te hebben.  

Nooit meer romantiek 

Deze ‘grote gevolgen’ worden veroorzaakt door een andere man: Stef, de stiefzoon van haar baas. Maar Lainey heeft romantiek en mannen in haar leven afgezworen na haar laatste mislukte relatie in Frankrijk. En ze heeft een ‘relatie’ met Kit. Dus Stef is zeker geen man aan wie ze haar hart gaat verliezen. En ook iets om niet te vergeten: Stef heeft al een relatie. Dus nee, Stef en Lainey worden echt geen liefdeskoppel. Punt.  

Een feelgood zou geen feelgood zijn wanneer de liefde toch echt alle ‘regeltjes’ aan zijn laars lapt. En wanneer zowel Lainey als Stef beetje bij beetje toegeven dat ze niet helemaal eerlijk zijn geweest, dan is er geen houden meer aan.. 

Lach op je gezicht  

Met ‘Heerlijk duurt het langst’ heeft Jill Mansell weer een feelgoodroman geschreven die je in één keer uit wilt lezen. Na het lezen blijf je achter op een ‘roze wolk’ waarin het  leven perfect is. Met een lach op je gezicht leg je dit boek naast je neer. Want wat is het toch heerlijk dat Jill Mansell de personages en de verhalen van behoorlijk wat humor heeft voorzien. Een echte feelgoodroman die absoluut die je lezen moet!  

Meer heerlijke feelgoodromans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *