Zuidenwind – Suzanne Vermeer

Een mini-thriller om in één ruk uit te lezen

Wat als je van iemand een onheilspellend gevoel krijgt? En wat doe je wanneer iemand op mysterieuze wijze contact met je zoekt en zijn naam niet wil zegen, maar jouw nmaam wel weet? Ga je je gevoel achterna of negeer je alle alarmsympromen?

Met frisse tegenzin op kampeervakantie

Wanneer Iris met zeer veel frisse tegenzin toch besluit om net als alle afgelopen jaren, met haar moeder op kampeervakantie naar Bergen te gaan, weet ze het zeker: dit is het laatste jaar. Ze is ten slotte al 21 en wil wat meer van de wereld zien. Maar zodra Iris begint over een vakantie met haar vriendinnen, een eigen leven opbouwen en terloops meldt dat het tenslotte al tien jaar geleden is dat haar vader overleden is, gaat haar moeder direct in de slachtoffer rol. 

Daarbij komt ook nog het verlies van Marjolein, de hartsvriendin van haar moeder. Marjolein overleed op mysterieuze wijze tijdens de laatste tienervakantie van haar moeder in Benidorm. Het lijkt wel alsof haar moeder dit nooit heeft kunnen verwerken. 

Anders dan anders…

Deze zomer verloopt de vakantie echter totaal anders dan verwacht. Zo is daar ineens Patrick die haar uit het niets een baan aanbiedt. En dan wordt ze tijdens een ochtendwandeling aangesproken door een ruig uitziende man. Brrr, wat een engerd. En dan die vrouw in die rare kleding, hoe toevallig is het dat die een aantal keren precies op dezelfde plek als Iris is?  

Wanneer Iris en haar moeder ingaan op het lunch aanbod van Patrick veranderd hun leven voorgoed. Niemand blijkt zonder reden naar Bergen te zijn gekomen….

Mini-thriller van maar 112 bladzijden

Deze bonus minithriller, van Suzanne Vermeer, is precies dat boek wat je nodig hebt op die lome zondagmiddag, hangend op de bank, kop thee in de hand en niemand die je stoort. Doordat het boek maar 112 bladzijden heeft, is het heerlijk om in een ruk uit te lezen.

Nadeel van een kort boek is dat je snel het idee hebt bij het plot uit te komen. Echter zodra je dat gevoel hebt bij dit verhaal, lijken alle personages toch anders te zijn dan je verwacht. Het ietwat gecompliceerde complot staat ver af van de realiteit. Maar dat maakt het niet minder spannend en helpt juist om, net voor de middag voorbij is, deze mini zomer thriller in een ruk uit te lezen! 

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *