Getekend door een sekte

‘Getekend door een sekte’ geschreven door Annette van Luyk beschrijft het leven van Christine. Christine wilde dat haar leven, dat is getekend door een sekte, verteld zou worden. Annette is geen journalist of schrijfster van fictie. Zij wilde met haar roman gebaseerd op de werkelijkheid er een spannend roman van maken en aandacht vragen voor minderjarige slachtoffers van sektes en (seksueel) misbruik in het algemeen.

Christine de bruid van Jezus

Christine is pas vijf jaar oud als haar ouders toetreden tot een sekte. Het leven van haar en haar zusje Ingrid is een hel. Ze worden door hun ouders opgesloten, geslagen en krijgen geen eten. Ingrid is vaak ziek, waardoor Christine altijd door haar vader mee wordt genomen naar de sekte. Hier gebeuren de meest vreselijke dingen met Christine. Ze wordt seksueel misbruikt door de sekteleider, die zichzelf Jezus heeft genoemd. Christine wordt de bruid van Jezus, wat in de sekte een eretitel is en waardoor zij en haar ouders een plaats in de hemel is beloofd. In ‘getekend door een sekte’ wordt Christine ook seksueel misbruikt door andere mannen en vrouwen die hiervoor betalen. Alsof het niet erg genoeg is, raakt Christine zwanger en moet haar kind afstaan aan de sekte.

Getekend door een sekte met een wens voor een normaal leven

Ondanks haar gehersenspoelde ouders, weet Christine dat wat hier gebeurt niet normaal is en wil maar één ding: WEG! Christine weet te ontsnappen op jonge leeftijd en vlucht naar België. Ze werkt hard en probeert een normaal leven te krijgen. Dan slaat het noodlot opnieuw toe. De sekte ontvoerd haar en weer komt ze in handen van de sekte. Ook hierdoor laat Christine zich niet uit het veld slaan en weet uiteindelijk weer te ontsnappen. Haar kracht om een normaal leven op te bouwen is sterker dan de sekte. In Italië bouwt ze haar eigen onderneming met paarden en is een graag geziene vrouw. Weer lijkt een normaal leven haar niet gegund en na een huwelijk met een man die haar onderneming afpakt en zij van voor af aan moet beginnen met haar twee kinderen is haar veerkracht ongeëvenaard.

Getekend door een sekte

“This story is completely true. Except for all the parts that are totally made up”. Dit is hoe het boek begint en waardoor je hoopt dat het afgrijselijke misbruik volledig verzonnen is. Echter is dit te afgrijselijk om te kunnen bedenken, dus blijft over dat dit echt is gebeurd en nog steeds gebeurt. Christine is een ongelooflijk dappere vrouw. Hoeveel tegenslagen kun je hebben en nog steeds zo veerkrachtig zijn om door te gaan?

Annette van Luyk heeft een ijzersterk intro geschreven met betrekking tot het doel van dit boek. Dit doel heeft ze door haar verhaal ruimschoots behaald.

Wil je ‘getekend door een sekte’ lezen?

Annette van Luyk schrijft het verhaal van Christine tot in detail en is zeer goed leesbaar. Echter is het een zeer heftig onderwerp. Dit moet je ‘kunnen’ lezen. Ook zijn sommige details zo afschuwelijk en heb ik deze overgeslagen. Christine vindt dat het bestaan over sektes en de gruwelijke gebeurtenissen moeten worden gezien. Ondanks de heftigheid van het boek heb ik het snel uitgelezen en heb een enorme bewondering voor Christine. We mogen niet wegkijken!

Graag vermelden wij nog even deze link: Slachtofferwijzer – sektesignaal

Meer spannende boeken:

One Response to “Getekend door een sekte

  • Dit is een van die waarheden waar veel mensen niet aan durven. Er is moed voor nodig om dit te lezen in de gedachte dat het echt is. Het is hartverwarmend hoe deze vrouw kan genieten van wat mooi en fijn is. Het is ongelooflijk sterk en stoer en intelligent hoe ze zich door- en uit de ellende weet te worstelen.
    Een prachtig inspirerend verhaal over de duistere kant van onze Nederlandse samenleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *