Patricia Underwood is dé hoeden queen

Patricia Underwood is het onderwerp van dit boek met de subtitel: ‘The way you wear your hat’. Het is geschreven door Jeffrey Banks en Doria de la Chapelle met voorwoord van Isaac Mizrahi. Patricia Underwood is namelijk een heel bekende hoedenmaakster en designer.

Patricia Underwood


Underwood is een begrip in de hoedenwereld. Iedereen die van mode of hoeden houdt heeft vast wel eens haar naam gehoord. Zij maakt hoeden en ontwerpt hoeden voor anderen. Daarnaast werkte zij voor Ralph Lauren, Perry Ellis, Oscar de la Rente, Isaac Mizrahi en vele andere fashion designers.
De foto’s in het boek zijn van haar eigen verzameling en een samenvatting van vele editorial foto’s die in de mode magazines, all over the world, verschenen.

Over Patricia gesproken


Het boek opent met een paar pagina’s met hele mooie foto’s van bekende sterren met hoeden. Alle foto’s zijn zonder begeleidende tekst en hebben een hoog ‘Vogue’ gehalte. Hierna volgt een voorwoord van Isaac Mizrahi en daarna neemt Doria de la Chapelle het over met een tekst: ‘Patricia Underwood, queen of hats’. In deze hoofdstukken schrijft zij over de visie van Underwood. Daarnaast komt haar jeugd en carrière verder uitgebreid aan bod.

Wearing hats takes confidence because it is a choice.
Society says we have to wear clothes, life says we have to wear shoes, but YOU have to choose to wear a hat.
So the fact that somebody could choose a hat that I made and
feel that it enhances her life in some way, is a gift to me!

Patricia Underwood

Over hoeden gesproken


Halverwege het boek volgt ‘Portfolio’. Deze hoofdstukken zijn opgedeeld in soorten hoeden en worden ondersteunt met vele mooie (editorial) foto’s.

De soorten hoeden die worden besproken zijn:

 • Cloche
 • Top hat and the Bowler
 • Fedora
 • Toque
 • Wide-brimmed hat
 • Cowboy hat and the Gauchos hat
 • Beret and the Turban
 • Sou’Wester and the Boater
 • Fur hat and the Knit hat
 • Newsboy cap and the Dooĺander
 • Fantasy hats

Nooit geweten dat er zoveel type hoeden bestaan?  Ondanks dat je misschien de namen niet weet, herken je de meeste hoeden vast wel want je ziet ze steeds vaker. Hoeden zijn namelijk in en dat is want mij betreft een goede zaak!

Fashion designer Patricia Underwood en samenwerkingen


Tot slot laat het boek voorbeelden zien van samenwerking met Fashion designers. De meeste Fashion designers waren dol op de creaties van Patricia Underwood. Daarnaast heeft Patricia Underwood ook gewerkt voor musicals, tv-series en films. We noemen er een paar: ‘Crocodile Dundee II’, ‘Sex and the city’, ‘Four weddings and a funeral’ en ‘Six days and seven nights’.

Als laatste hoofdstuk is er een kijkje in de keuken over ‘The making of hats’.  Hierin wordt niet zo heel veel prijs gegeven over de geheimen in de keuken. Maar het is toch leuk om te lezen. Net zoals het laatste hoofdstuk: ‘Patricia haar favoriete hoeden’.

Meer Fashion Quilty pleasers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *