Every gift a curse

Dit is toch wel een van mijn favoriete series ooit! Ik kan deze alleen maar aanraden-aanraden-aanraden! Wat een fantastische serie! Ik ga zeker meer boeken van Caroline O’Donoghue lezen. En ik hoop jij ook! 

Every gift a curse is een geweldige afsluiting van de trilogie met “All our hidden giftsen “The gifts that binds us”. Wat staat er te wachten voor deze bijzondere vriendengroep in dit laatste deel? 

Even een korte samenvatting

Vanaf deel 1 word je in het verhaal van Maeve getrokken. Niet iemand met wie je echt vrienden wil zijn maar waar je wel mee over te weten wil komen. Even een korte samenvatting: de schoolmeiden voeren de druk op en Maeva geeft haar ex-beste vriendin een lezing van tarotkaarten. Wat Maeva niet verwacht is dat haar woorden werkelijkheid worden: “ik hoop dat je verdwijnt.” Lily komt die maandag niet opdagen. Algauw bezoekt de politie de school. Angst en schuld knaagt aan Maeva en ze gaat met de politie mee.

Tarotkaarten

Elk deel gaat nog meer in op de personages (dus niet alleen Maeve) en hoe ze groeien als persoon. Soms zie je bij series dat naarmate de serie vordert, de uitwerking van personages iets minder wordt. Dit is hier echt niet het geval! 

De Housekeeper

Waar in deel twee de krachten van iedereen centraal staan en de cult, krijgt de Housekeeper in Every gift a curse een grote rol. De enige die echt achter de waarheid kan komen en dichter bij de Housekeeper is Maeve. Dit gaat echter niet gemakkelijk en samen met haar vrienden moet ze niet alleen de Housekeeper proberen te begrijpen maar ook nog is de cult tegenhouden. Gaat ze dit allemaal lukken?

Aanrader

Ik kan geen betere recensie schrijven (zonder alles te verklappen in alle delen) en dit is een serie die je gewoon moet lezen! De schrijfstijl, de onderwerpen, de personages, alles is gewoon zo goed gedaan. Het duurde ook even voordat ik weer een ander boek kon lezen, als dat geen goed teken is? Dus… verkocht? 

Nog meer Young adult-boeken

En natuurlijk het eerste deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *