‘Enkeltje Ierland’ van Charlotte de Monchy 

Waar denk jij aan bij Ierland? Ik aan regen, scones en ondertussen ook aan liefde. Want na het lezen van  ‘Enkeltje Ierland’ van Charlotte de Monchy is Ierland in mijn beleving een stuk minder koud en druilerig dan verwacht.  

Dierenarts in Ierland 

Lisa besluit als dierenarts Amsterdam te verlaten en in het rustige dorpje Brentwood in Ierland te gaan wonen en werken.  Met een ‘roze bril’ op begint ze vol overgave aan haar nieuwe avontuur. Maar al snel beseft ze dat ze hard werkt en alleen maar contact heeft met ruige boeren op leeftijd. Hoe moet ze hier ooit hier haar droomman vinden?  

Wanneer ze de jonge William ontmoet weet ze het zeker: hij is geen ‘liefdes materie’. Nee, hij is een arrogante jonge man die het landhuis van zijn familie geërfd heeft. En wanneer ze dan ook nog uit de buurt negatieve verhalen over hem hoort weet ze het zeker: William moet ze op afstand houden.  

Het perfecte plaatje 

William denkt daar al snel anders over. Om het landhuis dat hij geërfd heeft te mogen houden, moet hij trouwen met een geschikte vrouw. En laten daar in Brentwood nou niet veel kandidaten voor zijn. Alleen dierenarts Lisa past in zijn ‘perfecte plaatje’. Wanneer William oprechte gevoelens voor Lisa krijgt, moet hij hard werken om haar voor zich te winnen. 

Ondertussen leert Lisa via haar nieuwe vriendin Kathy een andere kant van William kennen. Kathy en William hebben in het verleden iets met elkaar gehad. En dat ‘iets’, maakt Lisa nieuwsgierig. Beetje bij beetje ontdekt ze de schokkende waarheid van de relatie tussen Kathy en William. En ze ontdekt dat ze steeds vaker en liever bij William in de buurt wil zijn. Wat is er toch met haar aan de hand?  

Feelgood roman die je nieuwsgierig maakt 

Enkeltje Ierland’ is een heerlijke feelgoodroman van Charlotte de Monchy. Zoals je bij een feelgoodroman verwacht zit je snel in het verhaal, weet je bijna aan het begin van het boek al hoe het eindigt en blijkt elk personage een persoonlijk verhaal met zich mee te dragen. En die persoonlijke verhalen zorgen ervoor dat je nieuwsgierig wordt naar de waarheid. En dan blijkt aan het einde van het boek, dat liefde zijn eigen gang gaat en niet te stoppen is. 

Ook van deze feelgoodroman van Charlotte de Monchy heb ik enorm genoten. Al eerder las ik ‘Zes maanden zonder’, ‘Eens gegeven’ en ‘Nee heb je’ van deze Nederlandse feelgood auteur En na dit vierde boek, ga ik zeker nog meer van haar lezen. Met veel plezier!   

Meer romans van Charlotte de Monchy:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *