Zes maanden zonder mannen en alcohol?

Zes maanden zonder’ is de in 2014 uitgebrachte debuut roman van de Nederlandse auteur  Charlotte de Monchy. Hou je van een feelgoodroman met humor, liefde en een flinke portie romantiek? Dan moet je ‘Zes dagen zonder’ echt lezen! 

Nederlandse feelgood auteur 

Charlotte de Monchy is een Nederlandse auteur met inmiddels zes boeken op haar naam. In haar boeken neemt Charlotte je mee naar romantische plekken, ze laat je voelen wat echte liefde is én je krijgt je dagelijkse portie humor. Haar gedetailleerde en beeldende manier van schrijven laten je niet meer los.  

Met haar debuut roman ‘Zes maanden zonder’ heeft Charlotte de Monchy direct haar plaats in de wereld van feelgoodromans ingenomen. En gelukkig schreef ze daarna vrolijk verder. Al eerder heb ik ‘Eens gegeven’ en ‘Nee heb je’ met veel plezier gelezen. En terwijl ik deze recensie schrijf, ben ik al begonnen met het lezen van ‘Enkeltje Ierland’. 

Zes maanden zonder 

In ‘Zes maanden zonder’ gaat Robin een weddenschap aan. Met haar zus. Ze gaat zes maanden mannen en alcohol verbannen uit haar leven. En waar kun je dat het beste doen? Precies, op een afgelegen plek ergens in Ierland. Ze solliciteert op een baan als kindermeisje in het slaperige Granmoore. De makkelijkste plek op aarde om zes maanden zonder mannen en alcohol door te brengen. Toch? 

Gruwelijke tegenprestatie 

Niet volhouden is geen optie. Robin heeft met haar zus een gruwelijke tegenprestatie afgesproken. Op het moment dat Robin vol overgave en bij volledige bewustzijn akkoord ging met deze tegenprestatie, was haar leven nog eenvoudig en overzichtelijk. Eenmaal in Granmoore aangekomen blijkt de functie waarop ze gesolliciteerd heeft, anders te zijn dan haar nieuwe werkgever heeft verteld. En daarmee verandert haar hele leven… 

Werkgever om van te smullen 

Ook haar nieuwe werkgever Connor voldoet niet aan haar verwachting. Conner is geen uitgebluste vader die opzoek is naar hulp bij de opvoeding van zijn kind. Nee, Connor is hot. En irritant. En een leugenaar. Dus totaal geen bedreiging voor haar weddenschap. En die baan als oppas neemt ze zeker niet aan. Robin wil direct weer naar huis.  Niets houdt haar tegen.  

Romantiek met humor 

‘Zes maanden zonder’ is echt een heerlijk boek om te lezen. Hoofdpersonage Robin heeft een grappige manier van denken en haar uitspraken laten je regelmatig lachen. De gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving, de sympathieke en eerlijke personages en de verrassende wending in het verhaal, laten je niet meer los.  

PS: Zou jij zes maanden zonder mannen en alcohol kunnen?  

Andere, heerlijke feelgoodromans van Charlotte de Monchy:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *