What Would Wednesday Do?

Het kan toch (bijna) niemand ontgaan zijn: Wednesday is hot! De dochter uit the Addams Family kreeg een eigen Netflix-serie. De wereld is dol op de excentrieke Wednesday en ook ik ben een groot fan. Wanneer seizoen 2 te bingen is, is door stakingen nog niet bekend. Helaas zullen we daar nog wel even op moeten wachten. Maar niet getreurd, voor de fans is er een heel vermakelijk boekje geschreven: ‘What Would Wednesday Do?’

Omarm je inner Wednesday

In ‘What Would Wednesday Do?’ wordt onze geliefde Wednesday zo’n beetje ontleedt in verschillende hoofdstukken als familie, vrienden, stijl, creativiteit en meer. Het is leuk en herkenbaar om te lezen over Wednesday. Veel van de informatie weet je als fan van de serie natuurlijk wel, en toch blijf ik erover willen lezen en zit ik geregeld met een glimlach om mijn mond te lezen. En wat ik nog leuker vind: ik herken bijna mezelf in de tekst! Niet dat ik met lange, zwarte vlechten en een duistere blik op mijn gezicht rondloop… Maar wie weet zit er in mij ook wel een inner Wednesday.

“Ik weet dat ik koppig, doelbewust en obsessief ben. Maar dat zijn allemaal karaktereigenschappen van de beste schrijvers… En van seriemoordenaars.”

Wees onbeschaamd jezelf

In elk hoofdstuk, na een uitleg over hoe en waarom Wednesday situaties aanpakt, krijg je als lezer tips. Met deze tips kun je je inner Wednesday opzoeken en wat meer leven naar de maatstaven van deze geweldige meid. Want al ziet ze er wat bijzonder uit (zacht uitgedrukt), haar levensstijl is eigenlijk iets wat veel mensen zouden wensen te hebben. Doen waar je zelf gelukkig van wordt. Natuurlijk is Wednesday daar misschien wat extreem in, maar ik denk dat velen van ons wel wat van haar kunnen leren.

Serie

Heb jij de serie ‘Wednesday’ nou nog niet gezien? Start daar dan meteen mee, ik durf te wedden dat je hem in één keer afkijkt. Dan kun je daarna ‘What Would Wednesday Do?’ bij je lokale boekhandel aanschaffen en je nog even onderdompelen in de wereld van Wednesday. Het boek is niet dik, je leest hem met gemak in 1 avond uit. Een literair hoogstandje wil ik het ook niet noemen, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Vermakelijk en herkenbaar, dat is dit boek zeker.

In iedereen zit een inner Wednesday

Om te benadrukken dat in iedereen wel een inner Wednesday verstopt zit, laat ook bekend Hollywood van zich horen in ‘What Would Wednesday Do?’. Na elk hoofdstuk staan quotes uit de serie, uit ‘the Addams Family’ en van bekende sterren. En natuurlijk mag actrice Jenna Ortega hier ook niet in ontbreken. Zo zegt zij op het eind: “Ze is schaamteloos, onbevreesd, slim, vreemd… Je ziet niet vaak een vrouwelijk tienerpersonage dat zo zeker is van zichzelf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *