Zie ik dubbel (e) recensies?

Het kan gebeuren dat je op onze website naar een boek zoekt en de titel twee keer naar voren komt. Geen paniek, je ziet niet dubbel. Het kan namelijk zijn dat we een boek meerdere keren hebben gerecenseerd. Zijn wij dan bij Boekrecensies Blog źulke uitslovers? Ja, een beetje wel, maar de uitleg is leuker.

Passie voor boeken

Ons enthousiasme voor boeken is natuurlijk groot. Zó groot zelfs dat we allemaal naast ons dagelijkse leven boeken lezen en recenseren. Dit doen we niet op professionele basis, maar omdat we er plezier in hebben en er zo langzamerhand ook echt goed in zijn geworden (Ahum..)

We lezen de nieuwste boeken van uitgeverijen, maar ook wel eens oudjes die al lang in de boekenkast stof-staan-te-vangen. En we lezen veel boeken van auteurs die ons rechtstreeks benaderen. Soms zijn dit auteurs die al vele boeken hebben geschreven, soms zijn het debutanten of selfpublishers.

Een – dubbel – gewéldig boek!

Onderling praten we natuurlijk veel over boeken en soms werkt dit aanstekelijk. “Dit boek moét je ook lezen”, is een opmerking die vaak in de groepsapp voorkomt. En af en toe doen we dat dan dus ook. De meeste van onze recensenten hebben een specifieke smaak qua genre, maar er zijn ook overlappingen.

En zo gebeurt het wel eens dat er twee teamleden hetzelfde boek lezen. Heeft het dan zin om twee recensies op de website te plaatsen? Wij vinden van wel!

Persoonlijke recensies

Onze recensies zijn namelijk persoonlijk en iedereen heeft zijn eigen smaak. Wat de één een goed boek vindt, vindt de ander misschien wel slaapverwekkend (Sorry…). Of beiden vinden het boek heel goed, maar er is toch wel een verschil van mening over de personages in het boek, de verhaallijnen of het plot.

Dat is dan ook de reden waarom wij géén punten geven, sterren of andere waarderingen. Ieder boek heeft zijn eigen karakter en iedere schrijver zijn of haar eigen stijl. Net als kleding is een boek onderhevig aan smaak en zal het de ene lezer wel aanspreken en de andere niet. Wij doen ons best om in dit blog zo duidelijk mogelijk aan te geven waar het boek over gaat, voor wie het boek geschikt is en wat de lezer ervan kan verwachten.

Dubbel (e) recensies

Conclusie van dit verhaal, als je een dubbele recensie ziet op onze website, dan is dit geen foutje maar een extraatje. En misschien kun je dan ook wel de conclusie trekken: dit boek moet wel DUBBEL en dwars de moeite waard zijn…

p.s.: Heb jij een gastrecensie over een boek, maar is dit boek al verschenen op onze website? Stuur het gerust op, wie weet publiceren wij het DUBBEL.

Meer blogs over onze werkwijze en deze website:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *