Winter in het kattencafé

In ‘Winter in het kattencafé’ lees je het vervolg van het leven van Molly: de huiskat van Molly’s kattencafé. Dit tweede deel van deze miniserie van auteur Melissa Delay neemt je weer mee in het leven van kat Molly. En van haar vijf kittens die in dit verhaal steeds meer van de wereld ontdekken…

Winter in het kattencafé: het verhaal van Molly gaat verder

Zodra je dit tweede deel begint te lezen, ben je direct weer ‘thuis’ bij Molly en Debbie, de eigenaresse van het kattencafé. Doordat ook dit verhaal verteld wordt vanuit het perspectief van Molly. En daarmee heb je als lezer een verrassende kijk op de wereld, katten en mensen.

Molly en het kattencafé

Om goed terug te komen in het verhaal vertelt Molly je direct iets over zichzelf: haar aankomst in het stadje en de geboorte van haar vijf kittens. Met veel liefde en warmte vertelt Molly je over haar eenvoudige en rustige leven in het kattencafé.

Kattencafe winter

Onverwachte verandering in het leven van Molly

Helaas wordt dit rustige leven ruw verstoord wanneer de zus van Debbie onverwachts op de stoep staat. En dat is nog niet het ergste, ze heeft ook haar hond Beau meegenomen. Vanuit haar eerdere ervaring, met wonen met honden in één huis, is Molly direct op haar hoede.

Als een echte moeder waakt ze over haar vijf kinderen, maar al snel loopt de spanning in de kleine bovenwoning hoog op en vliegen de honden en kattenharen door het huis.

Het begin van het einde?

Zowel Molly als haar kittens hebben moeite om deze nieuwe indringer te accepteren. Maar niet alleen de katten hun leven staat op de kop. Ook Debbie haar leven verandert na de komst van haar zus. En wanneer haar zus ook nog eens in het kattencafé gaat werken én een nieuwe kat ophaalt voor het café, is niets meer zo rustig en kalm als het was. Is het kattencafé nog wel de plek voor Molly en haar kinderen?

Winter in het kattencafé is voor echte kattenliefhebbers

Ook dit tweede deel van ‘Molly’s kattencafé’ is echt een heerlijke feelgoodroman voor kattenliefhebbers. Terwijl ik deze recensie schrijf wil ik eigenlijk terug naar het verhaal en het leven van Molly. En natuurlijk naar het gezellige kattencafé. Het verhaal is zo ‘schattig’ en meeslepend geschreven vanuit het perspectief van Molly, dat je bijna anders naar je eigen katten gaat kijken.

Kattencafe van Molly

Roman waarin liefde voor katten en elkaar belangrijk is

Naast de liefde voor katten leert deze roman je ook dat liefde voor elkaar en anderen belangrijk is. En vooral niet vergeten liefde voor jezelf. Want wanneer eigenaresse Debbie steeds niet voor haarzelf op durft te komen, dreigt ze alles te verliezen wat ze in al die jaren heeft opgebouwd.

Met lede ogen ziet Molly dit allemaal gebeuren. Totdat Molly ontdekt dat ook zij niet eerlijk tegenover zich zelf, haar kittens en de nieuwe kat in het café is geweest. Heeft ze de nieuwe situatie wel een eerlijke kans gegeven. Kan het café weer het gezellige en rustige thuis worden waar iedereen zo naar verlangt? En wordt het dan alsnog een vrolijk en liefdevol kerstfeest? Er is maar één manier om daar achter te komen: door dit boek te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *